Breaking News

Η πρώτη Ανάσταση στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου και στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομόνοιας (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εντυπωσιακή ήταν και φέτος, το πρωί του Μ. Σαββάτου, η έξοδος του ιερέα από την πύλη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου.

Όπως σημειώνεται στην περιγραφή του βίντεο, που δημοσίευσε το Politischios.gr, με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στα χωριά και στην πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα, στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα. 

Η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου. Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα, σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν σαν από σεισμό και οι πιστοί χτύπησαν τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.



Θορυβώδης ήταν και φέτος η πρώτη Ανάσταση και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Οι πιστοί συμμετείχαν στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου, με κρότους στα στασίδια. Σύμφωνα με το Open, το έθιμο στη συγκεκριμένη εκκλησία έχει καθιερωθεί από το 1981.