Breaking News

Δάφνη Καραβοκύρη: «Βγήκα από τον λαβύρινθο της νευρικής ανορεξίας γιατί είχα δίπλα μου τον πατέρα μου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Δάφνη Kαραβοκύρη, που έγινε γνωστή μέσα από τις εκπομπές «Vice» του ΑΝΤ1 και «Κυψέλη» της ΕΡΤ, παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή το πρώτο βιβλίο που ετοιμάζει. Η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός εξομολογήθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη»:

«Το βιβλίο αναφέρεται κυρίως στην παιδική μου ηλικία και στις δυσκολίες που είχα τότε. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα κι ένιωθα πάρα πολύ μόνη μου. Να θυμίσω ότι τότε ήταν και άλλες οι εποχές, δεν είναι όπως τώρα που μπορείς να μιλήσεις και να το μοιραστείς και να πεις "Κοίταξε να δεις, δέχομαι βία στο σπίτι μου. Πώς να το αντιμετωπίσω;".

Η μητέρα μου είχε περάσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είναι διαγνωσμένη με διπολική διαταραχή, πέρασε έναν πολύ δύσκολο μεταστατικό καρκίνο και η δική της διέξοδος ήταν το αλκοόλ. Ένας άνθρωπος που πίνει και θα πονέσει με τα λόγια του και θα πονέσει με τα χέρια του και τις πράξεις του, γιατί δεν το ελέγχεις.

Στην εφηβεία, όταν με επισκέφθηκε αυτή η κακή κυρία, η νευρική ανορεξία, ήμουν 60-62 κιλά και έφτασα να ζυγίζω 39,5. Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας οπότε ήταν ένας συγκερασμός μεταξύ του τι έβλεπα από τη δουλειά του και των όσων συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Ήταν ένας τρόπος να ξεσπάσω.

Αποφάσισα, λοιπόν, να στερήσω από τον εαυτό μου αυτό το κομμάτι γιατί θεώρησα ότι αυτό πρέπει να κάνω... "Ορίστε, να, αφού κάνετε εσείς εδώ πέρα τον δικό σας πόλεμο, θα κάνω κι εγώ τον δικό μου με το φαγητό! Και θα τσακωθώ για πάντα και δεν θα τρώω".

Φυσικά, έπαιζε ρόλο και το άλλο το οποίο είναι καταστροφικό... Που πας σε τραπέζια, σε καλέσματα και σου λένε "Μπράβο, έχασες δυο κιλάκια και κοίτα πώς έδειξε το πρόσωπο σου"... Όσο το ακούς αυτό, λες "Τα κατάφερα, για να έχασα δύο κιλά μπορώ να χάσω κι άλλα δύο και για να έχασα τέσσερα μπορώ να χάσω κι άλλα τέσσερα"...

Δεν ήμουν εγώ, δεν ήταν η Δάφνη. Ήμουν σαν οδοντογλυφίδα και θεωρούσα ό,τι έχω παραπάνω κιλά... Η ζυγαριά έδειχνε μείον και ο καθρέφτης έδειχνε συν... Άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα, το δέρμα μου έγινε λεπτό σαν χαρτί και μου κόπηκε η περίοδος... Τελικά μπήκα στο νοσοκομείο...

Κατάφερα να βγω από τον λαβύρινθο της νευρικής ανορεξίας γιατί είχα δίπλα μου τον πατέρα μου... Τώρα έχω την καλύτερη σχέση με το φαγητό. Η νευρική ανορεξία ανήκει στο παρελθόν σαν κατάσταση, αλλά υπάρχει ακόμα στο μυαλό σαν θύμηση...».

Δείτε το βίντεο του Mega.