Breaking News

Πέθανε η συγγραφέας Anne Perry - Η υπόθεση δολοφονίας στην εφηβεία της που σημάδεψε τη ζωή της (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η Anne Perry, της οποίας η συγγραφή ιστοριών εγκλημάτων επισκιάστηκε από τον ρόλο της σε μια δολοφονία σε νεαρή ηλικία, στην οποία  επικεντρώθηκε η ταινία "Heavenly Creatures" του 1994.

Σύμφωνα με το Deadline, η ατζέντης της Meg Davis επιβεβαίωσε ότι η Βρετανίδα συγγραφέας άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου φέρεται να ζούσε τα τελευταία χρόνια. Η Anne Perry αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τον περασμένο Δεκέμβριο του 2022, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή.

Το πρώτο της μυθιστόρημα "The Cater Street Hangman" κυκλοφόρησε το 1979. Ήταν η αρχή μιας καριέρας κατά την οποία κυκλοφόρησε περισσότερα από 100 βιβλία μυστήριου και θρίλερ, πουλώντας περισσότερα από 26 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Κέρδισε ένα βραβείο Edgar το 2000, ενώ οι Times του Λονδίνου τη συμπεριέλαβαν στη λίστα των «100 Masters of Crime».

Anne Perry (Juliet Hulme)

Σύμφωνα με τη wikipedia, η συγγραφέας γεννήθηκε ως Juliet Hulme στις 28 Οκτωβρίου 1938 στο Λονδίνο. Διαγνώστηκε με φυματίωση ως παιδί και στάλθηκε αρχικά στη Νότια Αφρική και κατόπιν στη Νέα Ζηλανδία, με την ελπίδα ότι ένα θερμότερο κλίμα θα βελτίωνε την υγεία της.

Όταν ο πατέρας της ανέλαβε τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Καντέρμπερι στη Νέα Ζηλανδία, επανήλθε στην οικογένειά της και πήγε στο Γυμνάσιο Koριτσιών του Christchurch.

Τότε ήταν γνωστή ως Juliet Hulme, υιοθετώντας αργότερα το ψευδώνυμο Anne Perry στη συγγραφική της καριέρα.

Τον Ιούνιο του 1954, σε ηλικία 15 ετών, η Hulme (Anne Perry) και η καλύτερή της φίλη, Pauline Parker, δολοφόνησαν τη μητέρα της Parker, τη Honorah Rieper. Οι γονείς της Hulme ήταν στη διαδικασία του χωρισμού και υποτίθεται ότι θα πήγαινε στη Νότια Αφρική για να μείνει σε έναν συγγενή της. Η Parker ήθελε να πάει μαζί της, αλλά η μητέρα της αρνήθηκε.

Οι δύο έφηβες φίλες, που είχαν δημιουργήσει μια περίπλοκη ζωή φαντασίας μαζί με διασημότητες, δεν ήθελαν να χωριστούν.

Στις 22 Ιουνίου 1954, τα κoρίτσια και η Rieper πήγαν μια βόλτα στο Victoria Park, στο Port Hills του Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Σε ένα απομονωμένο μονοπάτι, η Hulme έριξε μια διακοσμητική πέτρα, με τη Rieper να σκύβει για να την πάρει. Η Parker είχε σχεδιάσει να χτυπήσει τη μητέρα της με τούβλο, τυλιγμένο σε μια κάλτσα, όπως και έκανε. Τα κoρίτσια υπέθεσαν ότι ένα χτύπημα θα τη σκότωνε, αλλά χρειάστηκαν περισσότερα από 20.

Η Parker και η Hulme δικάστηκαν στο Christchurch και κρίθηκαν ένοχες στις 28 Αυγούστου 1954. Καθώς ήταν πολύ νέες για να τους επιβληθεί η θανατική ποινή, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας εκείνη την εποχή, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης. Αφέθηκαν ελεύθερες πέντε χρόνια αργότερα. Οι δυο τους φέρεται να μην είχαν καμία επαφή μετά τη δίκη. Η μετέπειτα συγγραφέας επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα γεγονότα αποτέλεσαν τη βάση για την ταινία "Heavenly Creatures" (1994), στην οποία η Melanie Lynskey υποδύθηκε την έφηβη Pauline Parker και η Kate Winslet την έφηβη Juliet Hulme. Την εποχή της κυκλοφορίας της ταινίας, δεν ήταν γενικά γνωστό ότι η συγγραφέας μυστηρίου "Anne Perry" ήταν η Juliet Hulme. Η ταυτότητά της δημοσιοποιήθηκε λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της ταινίας. Ορισμένοι υπέθεσαν ότι η σχέση της Hulme και της Parker ήταν σeξουαλική. Ωστόσο η συγγραφέας δήλωσε το 2006 ότι η σχέση τους ήταν εμμονική, όχι όμως σeξουαλική.

Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1994. Αργότερα προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.


Πληροφορίες από: Deadline - wikipedia