Breaking News

Πέθανε ο πολυβραβευμένος κάμεραμαν Hector Ramirez (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο πολυβραβευμένος κάμεραμαν Hector Ramirez.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, o Hector Ramirez πέθανε την περασμένη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στο σπίτι του, στην περιοχή Granada Hills του Λος Άντζελες.

Η  σύζυγός του, Alma Ramirez, δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι έφυγε από τη ζωή, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του οισοφάγου.

Σύμφωνα με το Deadline, η σύζυγός του είχε γράψει στα social media στις 11 Ιανουαρίου: «Σήμερα έχασα τον σύζυγό μου, τον σύντροφό μου, τον φίλο, τον ήρωα, τον προστάτη, τον τεχνίτη και τον εξαιρετικό εικονολήπτη... Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις στα 47 χρόνια του γάμου μας, που η καρδιά μου είναι ραγισμένη και ο κόσμος μου πολύ μικρότερος. Ήταν μεγαλύτερος από τη ζωή, μπαμπάς, παππούς, θείος, αδερφός και αγαπητός από τόσους πολλούς φίλους. Άγγιξε τόσες ζωές. Λείπει πολύ. Όχι άλλο πόνο μωρό μου, αναπαύσου εν ειρήνη και πήγαινε να πεις τις ιστορίες σου σε όλους τους αγγέλους του ουρανού».

Γεννημένος στις 26 Αυγούστου 1944, στην Μπογκοτά της Κολομβίας, ο Hector Ramirez μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα της δεκαετίας του '50 και παρακολούθησε τη Σχολή Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης Don Martin στο Χόλιγουντ. Κέρδισε την πρώτη του "πίστωση" σε μια μίνι σειρά του CBS το 1978, ενώ άρχισε να εργάζεται σταθερά το 1981.

Μεταξύ άλλων βραβείων, ο Ramirez κέρδισε 20 βραβεία Primetime Emmy. Εργάστηκε στα Όσκαρ και τα Γκράμι, στο "Dancing with the Stars", στο "American Idol", στα αφιερώματα στους Frank Sinatra, Paul Simon, Cher, Sting, Neil Diamond και στις "μαγικές" παραστάσεις του David Copperfield.

Για ένα διάστημα, κατείχε το ρεκόρ καριέρας όλων των εποχών για τις περισσότερες υποψηφιότητες για Emmy.

O Hector Ramirez εργάστηκε σε συναυλίες πολλών γνωστών τραγουδιστών και συγκροτημάτων, όπως και σε κλασσικές κωμικές σειρές του Norman Lear τη δεκαετία του 1970: "All in the Family" (1971-1979), "The Jeffersons" (1975-1985) και "Good Times" (1974-1979).

Εκτός από τη σύζυγό του Alma - γνωρίστηκαν στο CBS, όπου ήταν επιμελήτρια παραγωγής και παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1975 -, αφήνει πίσω του το γιο του Dana, την εγγονή του Alaya, τρεις αδερφούς και μια αδερφή.

Πριν μερικά χρόνια, ο Hector Ramirez είχε μιλήσει για τη συνεργασία του με την Barbra Streisand. Δείτε το σχετικό βίντεο.


Πληροφορίες από: The Hollywood Reporter - Deadline