Breaking News

«Remember the Titans»: Πέθανε ο σεναριογράφος της ταινίας, Gregory Allen Howard (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Αμερικανός σεναριογράφος και παραγωγός, Gregory Allen Howard, γνωστός για τη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας "Remember the Titans" (Σύγκρουση τιτάνων).

Σύμφωνα με το Deadline, ο ατζέντης του δήλωσε ότι ο Gregory Allen Howard πέθανε χθες (27 Ιανουαρίου) στο Μαϊάμι, μετά από μια σύντομη ασθένεια.

Ο Gregory Allen Howard γεννήθηκε στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια στις 7 Αυγούστου 1952. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Πρίνστον με πτυχίο στην Αμερικανική Ιστορία.

Έγραψε το σενάριο για την ταινία "Remember the Titans" (2000), με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Denzel Washington.

Μεταξύ των επιτευγμάτων του, η βιογραφική ταινία "Ali" (2001) με πρωταγωνιστές τους Will Smith και Jamie Foxx, καθώς και το βραβευμένο θεατρικό έργο "Tinseltown Trilogy".

Το σενάριο του πριν από πολλά χρόνια για τη Disney, με τον αρχικό τίτλο "Freedom Fire", τελικά έγινε ταινία, το "Harriet", που κυκλοφόρησε το 2019.

Ήταν δύο φορές νικητής στα NAACP Image Awards (Βραβεία Εικόνας NAACP), ενώ κέρδισε επίσης το βραβείο Christopher, το βραβείο καλλιτεχνικής αριστείας Paul Robeson του Πανεπιστημίου Howard και το βραβείο αριστείας σεναρίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Heartland.

Άφησε πίσω του την αδερφή του, Lynette, τον αδελφό του, Michael και τα ανίψια του. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του αδελφού του, Ricardo J. και της αδερφής του, Camille Cole.