Breaking News

Αυστραλία: Νεκροί και τραυματίες από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φονική σύγκρουση ελικοπτέρων σημειώθηκε στον αέρα, κοντά στο τουριστικό πάρκο αναψυχής Sea World, στην παραθαλάσσια πόλη Gold Coast (Χρυσή Ακτή), στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ιστότοπο του BBC, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ (QAS) ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Επίσης, φέρουν τραυματισμούς οι άλλοι εννέα επιβάτες των δύο ελικοπτέρων, ανάμεσά τους οι τρεις - μια γυναίκα και δύο νεαρά αγόρια - έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Η σύγκρουση σημειώθηκε τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου - γύρω στις 14:00, τοπική ώρα (περίπου στις 06:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) - κατά μήκος μιας τουριστικής λωρίδας γνωστής ως Main Beach, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια του Μπρίσμπεϊν.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Gary Worrell, είπε στους δημοσιογράφους ότι το ένα ελικόπτερο φάνηκε να απογειώνεται τη στιγμή που το άλλο προσγειωνόταν. 

Επίσης, τόνισε ότι οι τέσσερις θάνατοι και οι τρεις σοβαροί τραυματισμοί σημειώθηκαν στο ίδιο ελικόπτερο.


Οι εικόνες από το σημείο της συντριβής δείχνουν συντρίμμια διασκορπισμένα στην περιοχή και ένα παραμορφωμένο ελικόπτερο.

Το άλλο ελικόπτερο, που έχει το λογότυπο του δημοφιλούς θαλάσσιου πάρκου Sea World, είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς φάνηκε να προσγειώθηκε με ασφάλεια μετά τη σύγκρουση.

Η κυκλοφορία στον Seaworld Drive, τον κύριο δρόμο πρόσβασης στο θαλάσσιο πάρκο, έχει διακοπεί προσωρινά από την τοπική αστυνομία, επισημαίνει το BBC.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Sky News Australia.


Πληροφορίες από: BBC