Breaking News

Πέθανε ο Ιρανός που έζησε 18 χρόνια στο αεροδρόμιο του Παρισιού και ενέπνευσε την ταινία «The Terminal» με τον Tom Hanks (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή ο Mehran Karimi Nasseri, ένας Ιρανός που έζησε στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού για 18 χρόνια. Η ιστορία του ενέπνευσε την ταινία 
«The Terminal» του Stephen Spielberg, με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, που επικαλείται γαλλικά μέσα ενημέρωσης, o Mehran Karimi Nasseri έζησε στον τερματικό σταθμό 2F του αεροδρομίου Charles de Gaulle από το 1988 έως το 2006, αρχικά λόγω νομικού κενού, καθώς δεν είχε έγγραφα διαμονής και αργότερα - που απέκτησε τελικά το δικαίωμα να μείνει στη Γαλλία - από επιλογή.

Ο Nasseri επέστρεψε πριν από λίγες εβδομάδες στο αεροδρόμιο, όπου πέθανε χθες (Σάββατο, 12/11) από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου.

Γεννημένος το 1945 στην ιρανική επαρχία Khuzestan, ο Nasseri ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη αναζητώντας τη μητέρα του.

Πέρασε μερικά χρόνια ζώντας στο Βέλγιο, έχοντας εκδιωχθεί από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και η Γερμανία επειδή δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα μετανάστευσης. Στη συνέχεια πήγε στη Γαλλία, όπου έκανε σπίτι του μια μικρή περιοχή στον τερματικό σταθμό 2F του αεροδρομίου Charles de Gaulle, στο Παρίσι.

Ο Nasseri περνούσε τις μέρες του γράφοντας για τη ζωή του σε ένα σημειωματάριο και διαβάζοντας βιβλία και εφημερίδες.

Η ιστορία του τράβηξε την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης , όπως και του Stephen Spielberg, ο οποίος σκηνοθέτησε το «The Terminal», με πρωταγωνιστές τον Tom Hanks και την Catherine Zeta-Jones.


Μετά την κυκλοφορία της ταινίας το 2004, οι δημοσιογράφοι συνέρρεαν στο σημείο για να μιλήσουν με τον άνθρωπο που είχε εμπνεύσει μια ταινία του Χόλιγουντ. 

«Κάποια στιγμή, ο κ. Nasseri, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του "Σερ Alfred", έδινε έως και έξι συνεντεύξεις την ημέρα», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.


«Παρά το γεγονός ότι του χορηγήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα και το δικαίωμα να παραμείνει στη Γαλλία το 1999, έμεινε στο αεροδρόμιο μέχρι το 2006, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί λόγω ασθένειας. Στη συνέχεια πέρασε χρόνο ζώντας σε έναν ξενώνα, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που είχε λάβει από την ταινία» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Libération.

«Ο κ. Nasseri επέστρεψε πριν από λίγες εβδομάδες στο αεροδρόμιο, όπου πέθανε το Σάββατο από καρδιακή προσβολή. Η αστυνομία και μια ιατρική ομάδα τον περιέθαλψαν, αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Στην κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ», δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Η ιστορία του Mehran Karimi Nasseri ενέπνευσε και μια γαλλική ταινία, το «Lost in Transit», όπως και μια όπερα που ονομάζεται «Flight».

Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.
   

Πληροφορίες από: BBC