Breaking News

Σαν σήμερα πέθανε η Σοφία Ρούμπου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ήταν 1η Οκτωβρίου του 2016 όταν η ηθοποιός Σοφία Ρούμπου πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από μακρά νοσηλεία.

Η Σοφία Ρούμπου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και χορό στην Σχολή της Σόνιας Μοριάνοβα. Ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις από το 1965, όπου ήταν ακόμη μαθήτρια της δραματικής σχολής. Οι πρώτοι ρόλοι της ήταν στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, δίπλα στην Άννα Συνοδινού.

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της έγινε το 1969 με την ταινία «Το Κoρίτσι του ''17''» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Λύκα, δίπλα στους Κώστα Καζάκο και Χρήστο Πολίτη, υποδυόμενη μια ψυχασθενή νεαρή γυναίκα, όπου για την ερμηνεία της αυτή τιμήθηκε με το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο της το 1977 με την κωμική σειρά της ΕΡΤ «Θωμάς επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Νικολαϊδη και Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου, μαζί με τον Νίκο Παπαναστασίου, την Έλενα Ναθαναήλ και τον Βασίλη Τσιβιλίκα. Tην ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στην άλλη κοινωνική σειρά της ΕΡΤ «Οι Πανθέοι», σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, δίπλα στην Κάτια Δανδουλάκη, τον Άγγελο Αντωνόπουλο, τον Λυκούργο Καλλέργη και τον Φαίδωνα Γεωργίτση. 

Επίσης, εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές θεατρικές παραστάσεις, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας» που προβάλλονταν στην ΕΡΤ τις δεκαετίες του '70 και του '80.

Η Σοφία Ρούμπου ήταν σύζυγος του διευθυντή φωτογραφίας και μοντέρ Νίκου Καβουκίδη, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη την, επίσης, ηθοποιό Μαρία Καβουκίδου.

Πέθανε τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου 2016, σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από μακρά νοσηλεία. Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 3 Οκτωβρίου 2016.


Κινηματογραφικές ταινίες

1969: Το κoρίτσι του "17" • Γuμvoί στο δρόμο • Πανικός • Το στραβόξυλο
1970: Αγάπησα μια άγνωστη • Ένα Αστείο Κορίτσι
1972: Η Μεσόγειος φλέγεται
1976: Το αγκίστρι
1980: Παραγγελιά!
1981: Ηλεκτρικός άγγελος
Τηλεοπτικές σειρές

1977: Θωμάς επί Κολωνώ - ΕΡΤ
1977: Οι Πανθέοι - ΕΡΤ
1981: Οι πρωταγωνιστές - ΥΕΝΕΔ
1985: Οι συνυπάρχοντες - ΕΡΤ
1985: Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης - ΕΡΤ


Πληροφορίες από: wikipedia