Breaking News

US Open: Φινάλε με δάκρυα για τη Serena Williams (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ξέσπασε σε κλάματα η Serena Williams, μετά την ήττα της 
με 2-1 σετ από την Ajla Tomljanovic στον τρίτο γύρο του US Open, η οποία αποτέλεσε ουσιαστικά το τέλος της σπουδαίας καριέρας της.

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια - η οποία θα γιορτάσει τα 41α γενέθλιά της στις 26 Σεπτεμβρίου - θεωρείται μια από τις καλύτερες τενίστριες όλων των εποχών. Είχε κατορθώσει να παραμείνει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 319 εβδομάδες. Έχει κατακτήσει συνολικά 39 τίτλους Grand Slam (23 στο απλό, 14 στο διπλό μαζί με την αδερφή της, Venus Williams και 2 στο διπλό μικτό) και 4 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1 στο απλό το 2012 και 3 στο διπλό γυναικών το 2000, 2008 και 2012).

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Serena Williams ευχαρίστησε την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της Richard και της μητέρας της Oracene, πριν «καταρρεύσει» στο κέντρο του σταδίου Arthur Ashe.

«Ευχαριστώ μπαμπά, ξέρω ότι παρακολουθείς. Ευχαριστώ μαμά. Θεέ μου...», είπε μετά τον αγώνα, αρχίζοντας να κλαίει.

«Ευχαριστώ όλους όσους είναι εδώ, που ήταν στο πλευρό μου, τόσα χρόνια, δεκαετίες, Θεέ μου, κυριολεκτικά δεκαετίες. Όμως όλα ξεκίνησαν από τους γονείς μου και τους αξίζουν τα πάντα, οπότε τους είμαι πραγματικά ευγνώμων».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη αδερφή της και εμπνεύστριά της, Venus, για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην καριέρα της.

«Δεν θα ήμουν η Serena  αν δεν ήταν η Venus, οπότε την ευχαριστώ. Είναι ο μόνος λόγος που υπήρξε ποτέ η Serena Williams», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Serena Williams έχασε με 7-5, 6-7(4), 6-1 από την Αυστραλή Ajla Tomljanovic. Παρά το γεγονός ότι ξέσπασε στο γήπεδο, σημείωσε ότι ήταν «δάκρυα χαράς».

Όταν ρωτήθηκε αν θα αναθεωρήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, απάντησε: «Δε νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!». Πριν αποχωρήσει από το Arthur Ashe, είπε: «Σας ευχαριστώ όλους».


Από την πλευρά της, η Ajla Tomljanovic δήλωσε μεταξύ άλλων: «Λυπάμαι πραγματικά επειδή αγαπώ τη Serena, όπως κι εσείς και αυτό που έχει κάνει για μένα, για το άθλημα του τένις είναι απίστευτο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα την ευκαιρία να την αντιμετωπίσω στον τελευταίο της αγώνα. Θυμάμαι ότι την έβλεπα ως παιδί σε όλους αυτούς τους τελικούς που έπαιξε, οπότε αυτή είναι μια σoυρεαλιστική στιγμή για μένα».