Χίλαρι Κλίντον και Τζάκι Κέννεντυ στο ντοκιμαντέρ «Οι Πρώτες Κυρίες»
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αυτό το Σαββατοκύριακο, στο OPEN, θα δούμε σε πρώτο πλάνο τη ζωή της Χίλαρι Κλίντον και της Τζάκι Κέννεντυ, στο ντοκιμαντέρ «Οι Πρώτες Κυρίες».
Πώς επηρέασε η δράση τους και η προσωπικότητά τους τα πολιτικά γεγονότα και ποιες είναι οι άγνωστες πλευρές της διαδρομής τους; Χίλαρι Κλίντον και Τζάκι Κέννεντυ, δύο «Πρώτες Κυρίες», οι οποίες συζητήθηκαν πολύ, κάποιες φορές κατηγορήθηκαν, αλλά σίγουρα άφησαν το δικό τους στίγμα στην πολιτική σκηνή της Αμερικής.
Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 20:00, θα δούμε πώς η Χίλαρι Κλίντον, παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε να αλλάξει τον ρόλο που έπαιζαν οι Πρώτες Κυρίες ως εκείνη τη στιγμή. Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον εισήλθαν στον Λευκό Οίκο το 1992 με το σύνθημα «Δύο στην τιμή του Ενός». Η Πρώτη Κυρία όμως αντιμετωπίστηκε αμέσως με δυσπιστία ως δήθεν μια σύγχρονη οπαδός του Μακιαβέλλι, φιλόδοξη και χειριστική, που κινούσε τα νήματα πίσω από τη διοίκηση του συζύγου της. Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις του Τύπου και της Αντιπολίτευσης εμπόδισαν αρκετά από τα σχέδιά της, όπως αυτό για το σύστημα υγείας της χώρας. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας τους, ο σύζυγός της και η κυβέρνησή του κλονίστηκαν από το σκάνδαλο Λεβίνσκι. Η Χίλαρι επέλεξε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, ο οποίος την οδήγησε στη Γερουσία και στην μετέπειτα υποψηφιότητά της ως Προέδρου της Αμερικής.
Την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 20:00, θα ανακαλύψουμε άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή και τη διαδρομή της Τζάκι Κέννεντυ. Η περίοδος θητείας της Τζάκι Κέννεντυ στον Λευκό Οίκο υπήρξε πολύ σύντομη. Τριάντα πέντε ταραχώδεις μήνες που θα σηματοδοτούσαν μια νέα εποχή στην αμερικανική πολιτική, αλλά σημαδεύτηκαν από προσωπικές προδοσίες και πολιτικές τραγωδίες. Στο επεισόδιο αποκαλύπτονται προσωπικά γράμματα, φωτογραφίες καθώς και προσωπικές ηχητικές καταγραφές που δείχνουν με ποιο τρόπο η Τζάκι πήρε τον έλεγχο της πολιτικής κληρονομιάς που θα άφηνε ο Κέννεντυ, εκείνη «τη σύντομη λαμπερή στιγμή που έμεινε γνωστή ως Κάμελοτ».