Breaking News

Με αναφορά σε Θερμοπύλες και «Ελευθερία ή Θάνατος» η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αναφορά στη μαρτυρική Μαριούπολη άρχισε την ομιλία του στην ελληνική Βουλή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έγινε δεκτός με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Τον Ουκρανό πρόεδρο προσφώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. 

«Η ειρηνική πόλη της Μαριούπολης έζησε τη βία των ρωσικών στρατευμάτων. Υπήρξε επί αιώνες το λίκνο της ελληνικής κοινότητας, που ζούσε ειρηνικά με τους υπόλοιπους κατοίκους... Η ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας είναι δεδομένη» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε αναφορά στο σύνθημα των Ελλήνων «Ελευθερία ή Θάνατος» πριν από 200 χρόνια, ενώ τόνισε:

«Θεωρώ ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία νέα Φιλική Εταιρεία στην Ελλάδα, για να παλέψει και να σώσει και την Ουκρανία και τον ελληνισμό στην Ουκρανία. Η Μαριούπολη και η Οδησσός χρειάζονται άμεσα βοήθεια».

«Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι η Μαριούπολη θα είναι οι Θερμοπύλες... Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να εκδιώξουμε τα ρωσικά στρατεύματα από τα ουκρανικά εδάφη», σημείωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open και στο 2ο βίντεο την ομιλία του στη Βουλή.