To ΥΠΑΙΘ δρομολογεί την κατάρτιση και στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας (photo)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας: «Η διαπιστούμενη έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού χαμηλών και μεσαίων προσόντων στο κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας κ. Βασίλειο Κανακάκη, τον Προέδρο της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά κ. Φώτη Πράσινο, τον Τεχνικό Σύμβουλο των Συνδέσμων κ. Ρουσέτο Λειβαδάρο, τον κ. Νίκο Γαβαλάκη Head of Unit στον Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ, την Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά κα Κατερίνα Ριμποπούλου, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούτσινος άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσε πρόθυμος κι ανοικτός σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν άμεσα ειδικότητες που θα συμβάλλουν στην κατάρτιση εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών πλοίων που ζητούνται μετ’ επιτάσεως από την αγορά εργασίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρονται από το ν. 4763/2020 για τα επίπεδα 3, 4 και 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και προγραμματίστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα για την υλοποίηση της εν λόγω συνεργασίας.»