Κατερίνα Διδασκάλου: «Φιλοξενώ έναν άστεγο - Μου είχε κάνει εντύπωση, δεν δεχόταν ποτέ χρήματα» (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το βράδυ της Δευτέρας η Κατερίνα Διδασκάλου βρέθηκε καλεσμένη στο «Ενώπιος Ενωπίω», όπου περιέγραψε στον Νίκο Χατζηνικολάου πώς οδηγήθηκε στο θεατρικό σανίδι, ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες της, αλλά και στις δύσκολες στιγμές των ηθοποιών στην εποχή της πανδημίας.
Επίσης, η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το ρόλο της «Μυρσίνης» στις «Άγριες Μέλισσες», τη ζωή της, και τα περιστατικά σeξουαλικής παρεvόχλησης και εργασιακής βίας που συγκλονίζουν το θέατρο.
Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Διδασκάλου αποκάλυψε πως φιλοξενεί έναν άστεγο στο σπίτι της. Συγκεκριμένα, είπε στον δημοσιογράφο:
«Είναι αλήθεια, του έχω φτιάξει μια μικρή γωνίτσα και μένει ακόμα στο σπίτι μου. Είναι θέμα επιλογών το πώς ζούμε, όπως και θέμα καλής τύχης. Όταν έχεις μεγαλώσει με έναν τέτοιο πατέρα και μια τέτοια μητέρα... Πιστεύω πως ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι το πρώτο που πρέπει να μαθαίνεις και να μαθαίνουμε εμείς στις επόμενες γενιές... Είναι και θέμα αισθητικής. Θεωρώ ότι η αισθητική είναι ηθική... Δεν μπορούμε να λέμε ότι κάνουμε τέχνη και να μη σεβόμαστε το περιβάλλον.
Τον άστεγο τον είδα πριν από 7 χρόνια... Εγώ μένω τα τελευταία 15 χρόνια στην Ακρόπολη, είναι γεμάτη με αστέγους, παντού, όπως και ο λόφος του Φιλοπάππου. Οι άνθρωποι ζουν μέσα στο δάσος δίπλα στο φοβερό μας πολιτισμό. Για να φυλαχτούν από τη βροχή πηγαίνουν τα βράδια σε σπηλιές, τέτοια ασύλληπτα πράγματα.
Ο συγκεκριμένος κύριος μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν τον είδα ποτέ ούτε μαστουρωμένο ούτε πιωμένο ούτε τίποτα τέτοιο. Φρόντιζε τέσσερα σκυλιά όταν τον γνώρισα και είχε πάντα κάτι να προσφέρει. Δεν ζητούσε ποτέ, δεν δεχόταν. Εκτός αν του πήγαινες φαγητό για τα σκυλιά ή για τον ίδιο. Χρήματα δεν δεχόταν ποτέ.
Σιγά σιγά άρχισε να μου κάνει μερεμέτια στο σπίτι και είδα ότι είναι ένας άνθρωπος - είναι, πλέον, 75 ετών - που δίδαξε πολλά και σε μένα και στα παιδιά μου. Είναι συνεχώς χαρούμενος αυτός ο άνθρωπος. Βρήκαμε έναν καλό παππού και τον εντάξαμε στην οικογένεια κι αυτός με τη σειρά του μας έδωσε γνώση».
Δείτε τη συνέντευξη.