Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την Τιτίνα Δανέλλη
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την απώλεια της Τιτίνας Δανέλλη, συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ, η οποία αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια της δημοσιογράφου Χριστίνας-Μαρίας (Τιτίνας) Δανέλλη, η οποία απεβίωσε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, σε ηλικία 78 ετών.
Η Τιτίνα Δανέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης Ιταλική Λογοτεχνία και στην ελληνική κρατική σχολή Διερμηνέων.
Το 1983 άρχισε να εργάζεται ως συντάκτρια του ελεύθερου ρεπορτάζ στο περιοδικό «ΕΝΑ». Το 1984 ανέλαβε ως υπεύθυνη ύλης στο περιοδικό «ΚΑΙ». Την ίδια εποχή έγραφε με ψευδώνυμο το εβδομαδιαίο χρονογράφημα στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Είχε επίσης τακτική συνεργασία με τα περιοδικά «ELLE» και «PLAY BOY». Το 1985 εργάστηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Από την 1-9-1985 εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ως χρονογράφος και συντάκτρια του τηλεοπτικού ρεπορτάζ.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφία η Τιτίνα Δανέλλη ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Είχε γράψει πολλά μυθιστορήματα, αστυνομικά μυθιστορήματα και νουβέλες, όπως: «Λίγες μέρες του Ιουλίου», «Ο Επιτυχημένος», «Αντιπερισπασμός», «Αίθουσα Αναμονής», «Σερ Γκρέγκορι ή Καπετάν Γρηγόρης», «Ένα κι ένα κάνουν όσα θες», «Η τέταρτη γυναίκα», «Το παιχνίδι του δικαστή», «Ο θρήνος της Κλεοπάτρας», «Τα τέσσερα μπαστούνια» κ.ά. Συμμετείχε με διηγήματα στη σειρά των συλλογικών έργων «Ελληνικά Εγκλήματα» και άλλα διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έγραψε, επίσης, σενάρια για την τηλεόραση, θεατρικά έργα όπως «Το παιχνίδι του Δικαστή», «Αίθουσα Μεταγωγών», «Έρωτας διατηρητέος έως..» κ.α. και μεταγλώττισε εκατοντάδες ταινίες.
Η Τιτίνα Δανέλλη διακρίθηκε για το ήθος, την ευσυνειδησία, την καλλιέργεια και τις ικανότητές της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο και συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους της.»