Breaking News

Ο μυστηριώδης μεταλλικός «μονόλιθος» που εντοπίστηκε στην έρημο της Γιούτα (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος, που βρέθηκε στις ΗΠΑ, στην απομακρυσμένη έρημο της Γιούτα, έχει τραβήξει την προσοχή των οπαδών των θεωριών συνομωσίας σχετικά με τους εξωγήινους. Η δομή φέρεται να διατηρείται τουλάχιστον από το 2015 ή το 2016.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο τριγωνικός πυλώνας, που υψώνεται σχεδόν 4 μέτρα από το έδαφος (περίπου 3,65 μέτρα) στα κόκκινα βράχια της νότιας Γιούτα, εντοπίστηκε πριν λίγες ημέρες από πλήρωμα ελικοπτέρου με τοπικούς αξιωματούχους, μέλη του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα.

Το πλήρωμα «εντόπισε έναν μεταλλικό μονόλιθο εγκατεστημένο στο έδαφος, χωρίς να υπάρχει προφανής ένδειξη για το ποιος θα μπορούσε να τον τοποθετήσει εκεί».

Μάλιστα, από την υπηρεσία υπήρξε και ανακοίνωση: «Είναι παράνομο να εγκαταστήσετε δομές ή έργα τέχνης χωρίς άδεια σε δημόσια ομοσπονδιακή γη, ανεξάρτητα από πού προέρχεστε».


Ο Bret Hutchings, ο χειριστής του ελικοπτέρου, παραδέχτηκε: «Είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχω συναντήσει όλα τα χρόνια που κάνω πτήσεις».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα νέα της ανακάλυψης έγιναν γρήγορα viral στο διαδίκτυο, με πολλούς να επισημαίνουν την ομοιότητα του αντικειμένου με τους περίεργους εξωγήινους μονόλιθους, που προκαλούν τεράστια άλματα στην ανθρώπινη πρόοδο στην κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας «2001: A Space Odyssey» του Stanley Kubrick.

Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την τοποθεσία του αντικειμένου από φόβο ότι περίεργοι περιηγητές θα συρρεύσουν στην περιοχή, ωστόσο ένας χρήστης του Reddit κατάφερε να εντοπίσει το σημείο μέσα σε λίγες ώρες. Ο ίδιος είπε ότι η δομή καταγράφηκε στο Google Earth τουλάχιστον το 2016. Ορισμένες δορυφορικές εικόνες χρονολογούνται νωρίτερα, το 2015.


Ο υπολοχαγός Nick Street, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, δήλωσε την περασμένη Τρίτη:

«Είναι πιθανό να υπάρχει εκεί για 40 - 50 χρόνια, ίσως και περισσότερα. Μπορεί να είναι και μόνο μερικά χρόνια, ποιος ξέρει. Δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος, με βάση το υλικό που έχει κατασκευαστεί, να διευκρινιστεί πόσο καιρό είναι εκεί».

Κάποιοι επεσήμαναν την ομοιότητα του αντικειμένου με τα πρωτοποριακά έργα του John McCracken, ενός Αμερικανού καλλιτέχνη που έζησε για λίγο στο κοντινό Νέο Μεξικό και πέθανε το 2011. Ο μονόλιθος μοιάζει περισσότερο με τα έργα του McCracken που είχαν παρουσιαστεί στην έκθεσή του στη γκαλερί τέχνης David Zwirner στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά εκπρόσωπος της γκαλερί είπε ότι δεν είναι έργο του McCracken, αλλά πιθανώς από έναν συνάδελφο καλλιτέχνη που απέτισε φόρο τιμής. Ωστόσο αργότερα, σε άλλη δήλωση από τη γκαλερί, έκαναν λόγο για ενδεχόμενο έργο του, που σημαίνει - αν ισχύει - ότι βρίσκεται σχεδόν μία δεκαετία στην έρημο. Όπως φαίνεται, υπήρξε διάσταση απόψεων στη γκαλερί.

Πρόσφατα, η Emery House από τη Μινεσότα και οι φίλοι της ταξίδεψαν στην περιοχή και ανακάλυψαν το σημείο. Μάλιστα ανέβασαν στο διαδίκτυο και το σχετικό απόσπασμα, όπως θα δείτε στο 2ο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.



Πληροφορίες από: Daily Mail