Breaking News

Εκλογές ΗΠΑ: Κήρυξε επισήμως τη νίκη του ο Joe Biden (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) ο Joe Biden κήρυξε επισήμως τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τονίζοντας ότι «Ο λαός αυτής της χώρας μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη».

Μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Wilmington του Delaware και συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρό του Kamala Harris, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει να ενώσει τους Αμερικανούς, τη στιγμή που στους δρόμους της χώρας επικρατούσε ασυγκράτητος ενθουσιασμός από τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος.


Για να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Joe Biden και να αρχίσει να υλοποιεί τις εξαγγελίες του, θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδο δύο μηνών. Ωστόσο το επόμενο διάστημα δεν αναμένεται να είναι εύκολο, καθώς ο Donald Trump αμφισβήτησε τα αποτελέσματα σε ορισμένες πολιτείες και καταφεύγει σε δικαστική προσφυγή, σημειώνοντας ότι «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».


O Joe Biden έγραψε ιστορία, καθώς με 74 εκατ. ψήφους έσπασε το ρεκόρ των 69 εκατ. που είχε λάβει ο Barack Obama το 2008.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό του Obama έσπασε και ο Donald Trump, ο οποίος άγγιξε τα 70 εκατομμύρια ψήφους.

Δείτε αναλυτικότερα στα ρεπορτάζ του Euronews (φωτογραφίες από Daily Mail).