Breaking News

Δεκάδες μετασεισμοί τη νύχτα στη Σάμο: Οι δηλώσεις του Ε. Λέκκα - Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός στη Σμύρνη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίστηκαν και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή οι μετασεισμοί στη Σάμο, μετά τον ισχυρό σεισμό που  σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο νησί, οδηγώντας στο θάνατο δύο παιδιά, ηλικίας 15 και 17 ετών.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για τη σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει στο νησί, ενώ προέβλεψε ότι και τον επόμενο χρόνο θα υπάρχουν σποραδικά μικρές σεισμικές δονήσεις. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Είναι εύλογο να ανησυχούν οι πολίτες όταν εκδηλώνεται μία σεισμική δραστηριότητα. Είχαμε στις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου έναν σεισμό 4,2 Ρίχτερ. Συνεχίστηκε η δραστηριότητα με μικρότερους σεισμούς όλη τη νύχτα. Υπάρχει μία στιγμιαία ανησυχία στους κατοίκους, αλλά παράλληλα υπάρχει και μία ικανοποίηση σε μας, γιατί όσο περισσότεροι μετασεισμοί εκδηλώνονται τόσο εκτονώνεται το φαινόμενο.

Συνήθως, μετά από έναν ισχυρό σεισμό, συμβαίνει ένας μεγάλος μετασεισμός περίπου 5,5 Ρίχτερ. Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις στο παρελθόν στην Ελλάδα, στις οποίες δεν ακολούθησε μεγάλος μετασεισμός και το φαινόμενο εκτονώθηκε.

Η γη θα βράζει για μέρες και προβλέπω ότι και τον επόμενο χρόνο θα έχουμε σποραδικά μικρές σεισμικές δονήσεις».

Ο σεισμός στα ανοιχτά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην Τουρκία και ειδικότερα στην περιοχή της Σμύρνης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Μαρία Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο του Open το βράδυ της Κυριακής, ο τραγικός απολογισμός ανήλθε στους 64 νεκρούς, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 900, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αναζήτησης επιζώντων στα συντρίμμια των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Δείτε τα βίντεο.