Breaking News

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μίλησε για τη μέθοδο του «click away» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αντιπρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Μάκης Σαββίδης, μίλησε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τη μέθοδο του «click away» και το πώς μπορεί να εφαρμοστεί, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των καταστημάτων.

Να σημειωθεί ότι η μέθοδος του «click away» αναμένεται να αποτελέσει για τα καταστήματα το μεταβατικό στάδιο της άρσης του lockdown, την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η ηλεκτρονική παραγγελία (ή η τηλεφωνική αν μπορεί να εφαρμοστεί) θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Ο Μάκης Σαββίδης είπε, μεταξύ άλλων:

«Ήδη εφαρμόζεται από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας. Η κυβέρνηση προτείνει την επέκταση και σε άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, όμως, ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι επιφυλακτικός διότι δεν έχουν όλα τα καταστήματα ηλεκτρονική παρουσία.

Η πρόταση αφορά και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop. Ο προβληματισμός από την πλευρά του εμπορίου είναι σχετικά με το πώς θα το εφαρμόσουν αυτοί που δεν έχουν ηλεκτρονική παρουσία, όπως και αν θα μπορούν να το εφαρμόσουν τηλεφωνικά. Για παράδειγμα πώς θα παραγγείλει κάποιος ένα παλτό τηλεφωνικά, αφού δεν μπορεί να το δει σε εικόνα, όπως γίνεται στο e-shop.

Υπάρχουν ζητήματα, που έχουν μείνει αδιευκρίνιστα. Είμαστε σε επαφή και επικοινωνία με την κυβέρνηση για να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η συζήτηση».

Δείτε όσα είπε στη Σίσσυ Χρηστίδου.