Breaking News

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό - Ανοίγουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τους ανθρώπους που διαχειρίζονται αυτήν την κρίση, όπου ζήτησε την γνώμη των ειδικών για το αν είναι εφικτό και θεμιτό να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης λίγο νωρίτερα, 25 Μαΐου αντί 1η Ιουνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ: «Εφόσον οι ειδικοί έκριναν εχθές ότι είμαστε σε μία καλή φάση ώστε να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, θέσαμε υπόψιν της επιτροπής να εξετάσει και το ζήτημα εάν μπορεί και η εστίαση να έρθει μία εβδομάδα νωρίτερα. Δηλαδή αντί για την 1η Ιουνίου να ανοίξει η εστίαση στις 25 Μαΐου. Περιμένουμε σήμερα την απόφαση της επιτροπής. Κατόπιν θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός αν αυτό μπορεί να γίνει».

Αργότερα έγινε γνωστό ότι τελικά η Υγειονομική Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των εστιατορίων και καφέ στις 25 Μαΐου, με τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

«Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό... Σκοπός είναι να συνδιαμορφωθεί ένα συνεκτικό πακέτο, ένα πλαίσιο που θα έχει τρεις πυλώνες, οι οποίοι είναι η εργασία, η φορολογία και η ρευστότητα. Αυτό το τρίπτυχο θα είναι που θα κατευθύνει τις ανακοινώσεις της επόμενης εβδομάδας» επισήμανε, επίσης, ο Στέλιος Πέτσας.



Δείτε το ρεπορτάζ του Open για τα καταστήματα εστίασης.