Breaking News

Βρούτσης: «Οι πληρωμές των 800 ευρώ θα αρχίσουν τρεις ημέρες μετά το τελευταίο ΑΦΜ» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πριν λίγες ημέρες άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τους εργαζόμενους, που δικαιούνται την ειδική αποζημίωση ύψους 800 ευρώ, λόγω κορονοϊού.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε - μεταξύ άλλων - στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για το πότε θα δοθεί στους εργαζόμενους το ειδικό επίδομα. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Τα 800 ευρώ θα τα πάρουν 1,7 εκατ. εργαζόμενοι μισθωτοί, όπως τουλάχιστον έχουμε προσδιορίσει μέσα στην περίμετρο του νομοθετικού περιβάλλοντος, που έχουμε καθορίσει. Τα χρήματα θα τα πάρουν σε δύο διαφορετικές ταχύτητες.

Οι εργαζόμενοι, που ανήκουν στις επιχειρήσεις, που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή, μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή του ηλεκτρονικού εντύπου με βάση το ΑΦΜ, το επόμενο διήμερο ή τριήμερο θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ. 

Στη συνέχεια, θα ικανοποιηθούν τμηματικά και σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει αίτηση και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται».

O Γιάννης Βρούτσης υπενθύμισε ότι έως τις 20 Απριλίου είναι το ανώτατο περιθώριο υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί με το τζίρο τους και έως τις 10 Απριλίου για όσες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Δείτε τη συνέντευξή του στη Φαίη Μαυραγάνη.