Breaking News

Πέτρος Γαϊτάνος: «Αισθάνομαι ότι όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μία ευλογία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Περνάμε τις ημέρες της καραντίνας με υπακοή και εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος και στις εντολές του, όπως και στις εντολές της Εκκλησίας. Αυτοί οι δύο θεσμοί μας καθοδηγούν έτσι ώστε να δούμε πώς θα κινηθούμε» είπε ο Πέτρος Γαϊτάνος, μιλώντας από το σπίτι του στο «Έλα, Χαμογέλα».

Και συνέχισε: «Εμένα πάντα μου άρεσε η πειθαρχεία, αλλά όχι με την έννοια του καταναγκασμού ή της βίας, αλλά του σεβασμού και της συνείδησης του "εμείς". Η δοκιμασία του κορονοϊού θα μας φέρει σε μία διαφορετική σκέψη και φιλοσοφία της ζωής μας. Δεν  είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει η αναρχία. Μ' αρέσει η τάξη, το νοικοκυριό και όλα τα πράγματα που τακτοποιούν τον άνθρωπο στο να είναι οργανωμένος, συνειδητός και ευσυνείδητος».  

«Τώρα που ζούμε μία περίοδο νηστείας, συνειδητοποιούμε μέσα από την έλλειψη κάποιων αγαθών και τη δοκιμασία που περνάμε ότι πρέπει να είμαστε πιο εγκρατείς. Αισθάνομαι ότι όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μία ευλογία, άλλωστε τίποτα δε γίνεται χωρίς να είναι θέλημα Θεού. Έτσι το καταλαβαίνω ως Χριστιανός Ορθόδοξος. Όλους εμάς μας πονάει που δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε και ιδιαιτέρως τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός τραγουδιστής και ψάλτης.

Δείτε όσα είπε στη Σίσσυ Χρηστίδου.