Breaking News

Εκπρόσωπος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών: «Κάτι περισσότερο ξέρει η πολιτεία - Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την εμπιστοσύνη του στις αποφάσεις της πολιτείας για τον κορονοϊό (αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας) εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, που του ζητήθηκε να σχολιάσει την άποψη ιεραρχών, που επέμεναν να συνεχιστούν οι λειτουργίες.

«Εφόσον η πολιτεία θέλει έτσι κάτι περισσότερο ξέρει και κάτι περισσότερο γνωρίζει από τον κίνδυνο που διατρέχει ο λαός του Θεού» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Και πρόσθεσε: «Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία δεν έχει ξανασυμβεί. Δεν είναι εύκολο να ζητήσεις από ένα οργανισμό σαν την Εκκλησία να αναστείλει πράγματα, που δεν έχουν ανασταλεί ποτέ στην ιστορία της. Επίσης, δεν είναι σωστή η σκέψη ότι η Εκκλησία μπαίνει στο περιθώριο όταν υπάρχει κίνδυνος μεγάλος... Αυτό είναι αντίθετο με το σκοπό της Εκκλησίας. Η Εκκλησία είναι παρηγοριά και αγάπη, δεν είναι κάτι άλλο». 

«Το ζητούμενο είναι να βγούμε όλοι αλώβητοι. Το σπουδαίο όπλο της Εκκλησίας είναι ότι προσευχόμαστε από όπου κι αν είμαστε. Μπορούμε να προσευχηθούμε και από το σπίτι» τόνισε ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας νωρίτερα ότι θα μπορούσε να εξεταστεί η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας κεκλεισμένων των θυρών.