Γιόρτασαν την Εθνική Ημέρα Τουλίπας: «Πολύχρωμο» το Άμστερνταμ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Η Εθνική Ημέρα Τουλίπας (National Tulip Day) γιορτάστηκε χθες, Σάββατο 18 Ιανουαρίου, με κάθε λαμπρότητα στην Ολλανδία, που είναι η χώρα που παράγει τις περισσότερες τουλίπες παγκοσμίως.
Διαφήμιση - Advertisement

Από το 2012 τo event πραγματοποιείται στη διάσημη πλατεία Dam του Άμστερνταμ, όπου δημιουργήθηκε ένας τεράστιος κήπος, που γέμισε αποκλειστικά με 200.000 τουλίπες, σε διαφορετικά χρώματα η καθεμία, οι οποίες μοιράστηκαν στους επισκέπτες.

Η τουλίπα καλλιεργείται συστηματικά κυρίως στη βόρεια και δυτική Ευρώπη, όπου έφτασε στις αρχές του 16ου αιώνα και αναπτύχθηκαν πάμπολλες ποικιλίες. Μάλιστα - σύμφωνα με τη wikipedia - η εισαγωγή ορισμένων μορφών τουλίπας στην Ολλανδία, κατά το 17ο αιώνα, οδήγησε σε πραγματική μανία και επανάσταση, καθώς πληρώνονταν μεγάλα χρηματικά ποσά από καλλιεργητές - συλλέκτες για κάποιο βολβό στην αναζήτηση σπανίων χρωμάτων και σχημάτων.