Breaking News

Σοφία Σακοράφα: «Η Ευρώπη παρεκκλίνει από την πορεία της» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Σοφία Σακοράφα είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού στα Χανιά, με βολή στα 74,20 μέτρα, τον Σεπτέμβριο του 1982.

Η βουλευτής, πλέον, του ΜέΡΑ25, μίλησε στην εκπομπή «One Talk Weekend» και στην Αθηναΐδα Νέγκα για την πορεία της στον αθλητισμό και την πολιτική.

Αντιπαραθέτοντας τον αθλητισμό με την πολιτική, αναφέρθηκε στη θέση που κατείχε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το έργο που πραγματοποίησε στη θητεία της. 

Ως μέλος του ΜέΡΑ25, υποστήριξε πως «η Ευρώπη αυτή τη στιγμή κάνει λάθη, παρεκκλίνει από την πορεία της, γιατί προσπάθησε να κάνει οικονομική ενοποίηση χωρίς πρωτίστως να επιχειρήσει την πολιτική ενοποίηση». Για να λυθεί αυτό, «πρέπει να εφαρμόσει κοινές κοινωνικές πολιτικές σε όλες τις χώρες, να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά των χωρών επιβάλλοντας πολιτικές που δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. Συστάθηκε για να συμπαραστέκεται και να φροντίσει ώστε τα μέλη της να είναι αλληλέγγυα μεταξύ τους», δήλωσε εμφατικά. 

Σχετικά με το ΜέΡΑ25, η κυρία Σακοράφα, υποστήριξε πως «αποτελείται από διαφορετικούς ανθρώπους, όπου ο καθένας έχει τη δική του αυτονομία» και αυτό είναι το χαρακτηριστικό του κόμματος. Κύριοι πυλώνες του προγράμματος είναι η πράσινη μετάβαση και η φτώχεια. Μόνο αν ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα η Ευρώπη «θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει και ιδιαίτερα το θέμα της κλιματικής αλλαγής». 

Τέλος, μίλησε και για τα χρόνια που υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και είπε χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ έδωσε υπόσταση και ζωή σε ανθρώπους που ήταν στο περιθώριο».