Breaking News

Borneo: Το βίντεο της φρίκης - Η στιγμή που ψαράδες σκοτώνουν παγιδευμένο κροκόδειλο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την τρομακτική στιγμή που ένας κροκόδειλος, παγιδευμένος σε ένα αλιευτικό δίχτυ, χτυπιέται μέχρι θανάτου με σφυρί από έναν ψαρά, καταγράφει βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το βίντεο πιστεύεται ότι τραβήχτηκε σε ακτή της περιοχής Sarawak, στο Borneo, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο και το μεγαλύτερο της Ασίας. 

Ο αρσενικός κροκόδειλος κινήθηκε κατά μήκος της ακτής, όταν πιάστηκε στο δίχτυ των τοπικών ψαράδων, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

Η Susan Yek, από το Δασαρχείο της περιοχής Kuching της Μαλαισίας (SAR - Sarawak Forestry Corporation), δήλωσε: «Υπάλληλοι της υπηρεσίας διερευνούν την υπόθεση. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε την ακριβή τοποθεσία που συνέβη το περιστατικό».

Το παράδοξο είναι ότι η θανάτωση των κροκοδείλων επιτρέπεται στο Borneo, καθώς δεν θεωρούνται προστατευόμενο είδος. Ωστόσο, ο τρόπος θανάτωσης του συγκεκριμένου κροκόδειλου οδηγεί σε κατηγορίες σχετικά με σκληρότητα απέναντι στα άγρια ζώα. Ουσιαστικά πρόκειται για... επιλεκτικό κενό στη νομοθεσία.

Ο Musa Musbah, πρόεδρος της MRI Nature Society (MNS), τόνισε ότι θα έπρεπε να ειδοποιηθούν οι Αρχές, από τη στιγμή που ο κροκόδειλος είχε ήδη πιαστεί στο δίχτυ, προσθέτοντας ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες στους ψαράδες όταν εντοπιστούν...