Breaking News

Live στην ΕΡΤ1: Απόλλων Σμύρνης - Ατρόμητος (1/12, 19:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αρχίζει σήμερα, Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League.

Η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει ζωντανά στις 19:00, από το γήπεδο «Γιώργος Καμάρας», τον αγώνα Απόλλων Σμύρνης - Ατρόμητος Αθηνών.
Η ανακοίνωση της Super League

Ανοίγεις το βιβλίο της ιστορίας της Α' Εθνικής και ξαφνικά βλέπεις ότι δύο ιστορικές ομάδες του αθηναϊκού ποδοσφαίρου δεν έχουν πολλά να μοιραστούν! Μόλις για πέντε σεζόν έχουν συνυπάρξει στην κατηγορία, γιατί όταν η μία κατέβαινε η άλλη ανέβαινε και τανάπαλιν.

Ο Απόλλων ήταν σχεδόν μόνιμος στην κατηγορία, όταν ο Ατρόμητος για πρώτη φορά ανέβηκε το 1975 και μέχρι το 1981 έπαιξε σε τρεις σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Έξι παιχνίδια μεταξύ τους, που τέσσερα ήταν ισόπαλα και δύο κέρδισε ο Απόλλων.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος δεν ξαναείδε τη μεγάλη κατηγορία. Αντίθετα ο Απόλλων πρωταγωνιστούσε σε κάποιες πειρπτώσεις. Όταν μάλιστα έφτανε τελικό Κυπέλλου και έβγαινε Ευρώπη στα μέσα της δκαετίας του '90, ο Ατρόμητος βουτούσε μέχρι την Δ' Εθνική. Από το 2003 ως το 2005 συναντήθηκαν στην Β' Εθνική, αλλά ήταν η εποχή που ο Γιώργος Σπανός αναλάμβανε τον Ατρόμητο και βρισκόταν πάλι στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Απόλλων έπεφτε. Αυτή τη φορά, όταν ο Ατρόμητος έβγαινε στην Ευρώπη, ο Απόλλων κατρακυλούσε μέχρι την Δ' Εθνική.

Η ιστορία τους ξανάφερε αντίπαλους στη Super League Σουρωτή το 2013, μετά από 32 χρόνια. Στα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξαν τότε και πέρσι, ο Ατρόμητος νίκησε τρεις φορές, ενώ ο Απόλλων πήρε μόλις μια ισοπαλία.

Τώρα βρίσκονται και πάλι μαζί στην κατηγορία, αλλά σε διαφορετικο βαθμολογικό περιβάλλον. Ο Ατρόμητος μόλις έχασε το αήττητό του από τον Ολυμπιακό, αλλά παραμένει δεύτερος στην κατάταξη. Είχε να χάσει 13 παιχνίδια πρωταθλήματος με αξιοθαύμαστη πορεία. Και φυσικά είναι αήττητος εκτός έδρας σε τέσσερα παιχνίδια φέτος, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Ο Απόλλων βρίσκεται τελευταίος με ένα βαθμό, αυτόν που πήρε στο Ηράκλειο, αλλά δεν "αβγάτισε" στα δυο επόμενα παιχνίδια. Άλλαξε και πάλι προπονητή, αφού από αυτό το παιχνίδι κάθεται στον πάγκο του ο Μπάμπης Τεννές. Τέταρτος προπονητής και πέμπτο πρόσωπο, αν υπολογίσουμε και τον υπηρεσιακό Λευτέρη Βελέντζα.

Κανένας από τους προκατόχους δεν κατάφερε να φέρει τη νίκη, που αναζητείται από αυτή με τον Ολυμπιακό την άνοιξη.

Για τον Νταμίρ Κάναντι, που πλέον θεωρείται από τους πιο πετυχημένους ξένους προπονητές που ήλθαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είναι το 42ο παιχνίδι πρωταθλήματος στον πάγκο του Ατρομήτου και φτάνει τον Βαγγέλη Πανάκη στην 3η θέση των προπονητών σε αριθμό αγώνων στη μεγάλη κατηγορία. Προηγούνται ο Παράσχος με 98 και ο Δώνης με 96.

Η ιστορία

Νίκες Απόλλων: 2
Ισοπαλίες: 5
Νίκες Ατρόμητος: 3

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλων: 2
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Ατρόμητος: 2