Breaking News

Brexit: Σε δύσκολη θέση η Τερέζα Μέι μετά το «όχι στην επαναδιαπραγμάτευση» της Ε.Ε.

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης ότι η συμφωνία για το Brexit "δεν είναι ανοικτή για επαναδιαπραγμάτευση", παρά τις εκκλήσεις της Theresa May.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σάιτ του BBC, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός τόνισε ότι η συμφωνία "είναι σε κίνδυνο" εάν δεν αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των βουλευτών της.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν διευκρινίσεις, αλλά όχι επαναδιαπραγμάτευση, ενώ κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να εκθέσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τι ακριβώς θέλει. 

"Οι Βρετανοί φίλοι μας πρέπει να μας πουν τι θέλουν αντί να ζητάνε από εμάς τι θέλουμε" είπε χαρακτηριστικά μετά τη λήξη της Συνόδου. 

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα δημοσιεύσει πληροφορίες στις 19 Δεκεμβρίου, σχετικά με την προετοιμασία της για το ενδεχόμενο μίας "μη-συμφωνίας Brexit", δηλαδή "διαζύγιο" χωρίς συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Theresa May είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα την αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit, ενώ στη συνέχεια βγήκε αλώβητη από τη διαδικασία της εσωκομματικής πρότασης μομφής εναντίον της...