Breaking News

ΕΡΤ1 (24/11): Live Παναθηναϊκός - Απόλλων (16:00), Παναιτωλικός - ΑΕΚ (19:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής, αρχίζει σήμερα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου, η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League.

Δείτε το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης:

16.00 - ΕΡΤ1: Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης, ζωντανή μετάδοση από το ΟΑΚΑ.

18.00 - ΕΡΤ1: Η εκπομπή «Super League Day» θα μεταδώσει το ρεπορτάζ μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης, ενώ στη συνέχεια θα κάνει σύνδεση με το γήπεδο Παναιτωλικού.

19.00 - ΕΡΤ1: Παναιτωλικός - ΑΕΚ, ζωντανή μετάδοση από το γήπεδο Παναιτωλικού.

• Μετά τα μεσάνυχτα οι αγώνες θα προβληθούν στην ΕΡΤ1 σε επανάληψη: Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης (01:50), Παναιτωλικός - ΑΕΚ (03:40).

Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης

Η τελική ευθεία προς την περίοδο των εορτών, βρίσκει τον Παναθηναϊκό να έχει βγει από τις «Συμπληγάδες» των τριών ντέρμπι, με απολογισμό δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Αποτελέσματα που ούτε ενθουσιασμό έφεραν, ούτε βέβαια αρνητικό κλίμα, καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήδη έχει ικανοποιήσει τηρουμένων των αναλογιών. Και βέβαια μπορεί να υποδέχεται τον ουραγό Απόλλωνα, όμως θα ξαναμπεί σύντομα σε δίνη, αφού ακολουθούν έξω Άρης και ΟΦΗ, μέσα Ατρόμητος και έξω Παναιτωλικός, μέχρι τη βασιλόπιτα! Πολύ δύσκολο πρόγραμμα, που κάνει τους τρεις βαθμούς σήμερα αναγκαίους.

Και θα τον βοηθήσει ένα γρήγορο γκολ, που αν το βάλει, θα είναι το 100ο στο φετινό πρωτάθλημα από γηπεδούχους ομάδες.

Ο Απόλλων σταμάτησε πριν από τρεις εβδομάδες το σερί των ηττών με το βαθμό στο Ηράκλειο, αλλά η ήττα από τον Άρη στη Ριζούπολη δυσκολεύει τα πράγματα. Χωρίς να έχει βάλει εκτός έδρας γκολ ακόμα, θα προσπαθήσει να κρατήσει μακριά από το γκολ τους μικρούς του Παναθηναϊκού και ότι προκύψει.  

Ο Παναθηναϊκός έχει συντριπτική βέβαια παράδοση με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Τώρα είναι αήττητος στα τελευταία 11 επίσημα μεταξύ τους, με εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες.

Πέντε νίκες έχει όλες κι όλες ο Απόλλων επί του Παναθηναϊκού. Με τελευταία τον Φεβρουάριο του 1997 στο «Σπύρος Λούης», 2-0 με δύο γκολ του Ντικουμέ. Είναι η μια από τις δύο εκτός έδρας νίκες, με  την άλλη τον Ιανουάριο του 1992 στο ίδιο γήπεδο με 2-1  (Βαζέχα – Κάτσεμπαχ, Α. Καρασσαβίδης). Οι άλλες τρεις στη Ριζούπολη έγιναν το 1976 το 1981 και το 1989, και αυτές Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Μόνο σε αυτούς τους δύο μήνες δηλαδή νικά ο Απόλλων τον Παναθηναϊκό.

Εντυπωσιακό είναι ακόμα ότι από το ξεκίνημα της Α’ Εθνικής πέρασαν 16 χρόνια για να χάσουν οι «πράσινοι» και το έπαθαν το 1976, όταν ο Απόλλων είχε στον πάγκο του ένα δικό τους άνθρωπο, τον Κώστα Λινοξυλάκη!

Στις 7 Ιανουαρίου 1990 ο Απόλλων υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που προέρχεται από το 0-0 με την ΑΕΚ, 20 μέρες πριν. Στο ντέρμπι είχε κάνει και το ντεμπούτο του ο νεοφερμένος Κριστόφ Βαζέχα, αλλά δεν μπόρεσε να δείξει πολλά πράγματα. Στην Ριζούπολη όμως δείχνει ότι έχει αρχίσει να προσαρμόζεται και πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Ήταν το πρώτο από τα 244 που πέτυχε στο πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα. Ο Απόλλων με τον Πανιώνιο υπήρξαν οι… αγαπημένες του ομάδες, αφού τους έβαλε από 18 γκολ!

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκός: 60
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Απόλλων: 5

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκός: 30
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Απόλλων: 2

Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα Παναιτωλικός - ΑΕΚ

Χωρίς νίκη και χωρίς γκολ στα τρία τελευταία επίσημα παιχνίδια της, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ βγαίνει εκτός Λεκανοπεδίου για το πρωτάθλημα μετά από δύο μήνες. Βρίσκεται πλέον εννέα βαθμούς από την κορυφή, κάτι που σημαίνει ότι οι απώλειες από εδώ και πέρα καταδικάζουν.

Στόχος της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι να επαναλάβει ότι έκανε στις δύο εξόδους ως τώρα, σε Τρίπολη και Ηράκλειο, το τρίποντο.

Με ένα βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια, η ΑΕΚ για πρώτη φορά μέσα στο 2018 δεν πήρε νίκη σε δύο διαδοχικά παιχνίδια.

Από το Αγρίνιο πέρασε θριαμβευτικά τον περασμένο Γενάρη με 4-1 και έγινε αιτία να απολυθεί ο Μάκης Χάβος και να βρει δουλειά ο πρώην της, Τραϊανός Δέλλας. Αυτός την υποδέχεται τώρα, αφού πριν από δύο χρόνια τη νίκησε με τον Ατρόμητο, όταν την είχε αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή.

Η ΑΕΚ έχει χάσει δύο φορές στο Αγρίνιο, όταν γύρισε στη μεγάλη κατηγορία, το 2016 και το 2017. Δύο αγώνες παρένθεση στην καλή παράδοση που έχει με τον Παναιτωλικό.

Ο Παναιτωλικός έχει ένα βαθμό στα τρία τελευταία, αλλά οι 11 από τα επτά πρώτα τον κρατούν ακόμα ήσυχο. Άλλωστε είναι μέσα στην τριάδα φωτιά, ΠΑΟΚ (έπαιξε και έχασε), ΑΕΚ (παίζει) και Ολυμπιακό (θα παίξει).

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικός: 2
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΑΕΚ: 9

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικός: 2
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΑΕΚ: 4