Έφυγε από τη ζωή ο Paul Allen, συνιδρυτής της Microsoft (photos)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 65 ετών, ο δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας Microsoft, Πολ Άλεν (Paul Gardner Allen).
Την ανακοίνωση της είδησης έκανε η οικογένειά του - μεταδίδει το σάιτ του Reuters - που γνωστοποίησε ότι «πέθανε από επιπλοκές του λεμφώματος Non Hodgkin, ενός τύπου καρκίνου».
Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πολ Άλεν είχε αποκαλύψει ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία για το λέμφωμα Non Hodgkin. Ανάλογη θεραπεία είχε κάνει και το 2009.
Ο Πολ Άλεν γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1953 στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Πήγε στο ιδιωτικό σχολείο Lakeside στο οποίο γνώρισε τον Μπιλ Γκέιτς. Οι δύο μαθητές έκαναν παρέα μαθαίνοντας προγραμματισμό με χρήση του τηλετύπου του σχολείου που συνδέθηκε με μερικά συστήματα χρονικού διαμερισμού (time-sharing).
Ο Άλεν φοίτησε στο Washington State University αλλά δεν πήρε πτυχίο. Έφυγε μετά από δύο χρόνια για να αναλάβει θέση προγραμματιστή στην εταιρεία Χόνεϊγουελ (Honeywell), στη Βοστόνη. Έπεισε τον Γκέιτς, φοιτητή στο Χάρβαρντ εκείνη την εποχή, να αφήσει τις σπουδές του για να ιδρυθεί η Microsoft.
Τα χρόνια στην Microsoft
Στις αρχές του 1975, εμπνευσμένοι από τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή, τον Altair 8800, ο Άλεν κι ο Γκέιτς πρότειναν στην εταιρία MITS, δημιουργό του Altair, να παρουσιάσουν έναν διερμηνέα για τη γλώσσα προγραμματισμού BASIC για τον Altair. Τη στιγμή της πρότασης δεν είχαν ούτε τον κώδικα ούτε τον υπολογιστή για ανάπτυξη του προγράμματος, αλλά μέσα στις επόμενες 8 βδομάδες έφτιαξαν τον διερμηνέα, και η παρουσία έληξε σε συμφωνία με την MITS για τη διανομή του.
Κατόπιν ο Άλεν κι ο Γκέιτς μετακόμισαν στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικό κοντά στην MITS και εκεί ίδρυσαν την Microsoft. Ο Άλεν προσλήφθηκε από την MITS ως διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού. Το 1976, παραιτήθηκε από την MITS και αφιέρωσε το χρόνο του αποκλειστικά στην Microsoft.
Οι δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες ονόμασαν τη νεοσύστατη εταιρία τους Microsoft στις 29 Νοεμβρίου 1975.
Πληροφορίες από: Reuters - wikipedia