Οι λιγότερο ασφαλείς χώρες στον κόσμο - Ποιες παρέχουν ασφάλεια στους ταξιδιώτες (χάρτες)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πριν κλείσετε τις επόμενες διακοπές σας, ίσως θέλετε να εξετάσετε πόσο επικίνδυνος είναι ο προορισμός σας. Ο νέος διαδραστικός χάρτης «Travel Risk Map» για το 2018, αποκαλύπτει ποιες χώρες είναι οι πιο επικίνδυνες, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, γενικά την ασφάλεια και τα ιατρικά θέματα.
Η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Ισλανδία έχουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες και για τις τρεις κατηγορίες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής θεωρείται πολύ επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια και γενικότερα την ασφάλεια.
• Ο χάρτης του «International SOS and Control Risks» δείχνει ότι μεγάλο μέρος της Αφρικής έχει πολύ υψηλό κίνδυνο για την υγεία των ταξιδιωτών, μαζί με τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Γουιάνα.
Οι χώρες χαμηλού κινδύνου για την υγεία είναι ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία.
Η Βραζιλία, η Κίνα και η Ρωσία θεωρούνται χώρες με «μεταβλητό επίπεδο κινδύνου» για την υγεία.
Στον 1ο χάρτη που ακολουθεί οι χώρες χαμηλού κινδύνου για την υγεία σημειώνονται με πράσινο χρώμα, οι μεσαίου με κίτρινο χρώμα, οι υψηλού με πορτοκάλι, και οι πολύ υψηλού με κόκκινο χρώμα, ενώ οι «μεταβλητού επίπεδου» με ανοικτό καφέ.
Πατήστε πάνω στο χάρτη για μεγέθυνση.
• Οι κίνδυνοι ασφαλείας στη Γροιλανδία, την Ισλανδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία θεωρούνται «ασήμαντοι», ενώ ως «χαμηλοί» αναφέρονται στον Καναδά, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.
Αντίθετα, η Συρία, το Μάλι, η Λιβύη, το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν, η Σομαλία και η Υεμένη κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία ως «ακραίες», ενώ «υψηλού» κινδύνου χαρακτηρίζονται το Μεξικό, το Πακιστάν και οι περιοχές της Ινδίας.
Στο χάρτη σχετικά με την ασφάλεια οι χώρες με τους χαμηλότερους κινδύνους έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα και όσο ο κίνδυνος αυξάνεται το χρώμα κλιμακώνεται σε κίτρινο, μεσαίο καφέ, κόκκινο και σκούρο κόκκινο.
Πατήστε πάνω στο χάρτη για μεγέθυνση.
• Όσον αφορά την οδική ασφάλεια, εκτός από τις χώρες της Αφρικής που ενέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, περιλαμβάνονται και η Βραζιλία, η Βολιβία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Καζακστάν.
Σε αυτή την κατηγορία, οι ΗΠΑ βαθμολογούνται σε «μέτριο» επίπεδο. Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατατάσσεται ως «πολύ χαμηλό» ή «χαμηλό», μαζί με την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Στο χάρτη για τους κινδύνους της οδικής ασφάλειας, οι χώρες πολύ χαμηλού κινδύνου παρουσιάζονται με ανοιχτό ροζ, οι χαμηλού κινδύνου με ανοιχτό καφέ, οι μέτριου κινδύνου με μια ελαφρώς σκούρα σκιά περιμετρικά της έκτασης, ενώ οι χώρες υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου επισημαίνονται με σκούρα καφέ χρώματα.
Πατήστε πάνω στο χάρτη για μεγέθυνση.
Να σημειωθεί ότι παγκόσμια έρευνα του «Ipsos Mori Business Resilience Watch 2018» διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα (63%) των ανθρώπων πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι ταξιδιού αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 58% των επιχειρηματιών αλλάζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, από φόβο για την ασφάλειά τους.
Επίσης, το 43% των ερωτηθέντων τροποποίησαν τη διαδρομή τους λόγω φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων.
Πηγή: Daily Mail