Breaking News

Από την Ιαπωνία ξεκίνησε η περιοδεία του Τραμπ στην Ασία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας, αλλά και εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα, σχετικά με τα πυρηνικά προγράμματα και τις δοκιμές πυραύλων της χώρας, ο Ντόναλντ Τραμπ - μετά τη Χαβάη - επισκέφτηκε την Ιαπωνία, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Shinzo Abe.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιοδεία στην Ασία από πρόεδρο των ΗΠΑ, τα τελευταία 25 χρόνια, που περιλαμβάνει άλλα 4 κράτη: τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Η περιοδεία του Τραμπ αναμένεται να έχει διάρκεια μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, απευθυνόμενος στα αμερικανικά στρατεύματα, στην αεροπορική βάση της Yokota κοντά στο Τόκιο, υποσχέθηκε να εξασφαλίσει ότι οι στρατιωτικοί θα έχουν όλα τα αναγκαία μέσα για να διατηρήσουν την ειρήνη στην περιοχή και να υπερασπιστούν την ελευθερία.

"Κανείς, κανένας δικτάτορας, κανένα καθεστώς... δεν πρέπει να υποτιμά την αμερικανική αποφασιστικότητα" δήλωσε στη βάση Air Force One. Επίσης, είπε στους δημοσιογράφους ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.


Πληροφορίες από: BBC