Breaking News

Σκοτώθηκε ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος των θρυλικών Olympians (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σκοτώθηκε ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος, που ήταν o κιθαρίστας και μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Olympians.

Ο Πασχάλης έγραψε συγκλονισμένος στο Facebook, το βράδυ της Κυριακής, επικαλούμενος την είδηση που μετέδωσε ο Ant1, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες από όμορφες στιγμές που πέρασε μαζί του:

«"Νεκρό σε εργατικό ατύχημα μέλος των θρυλικών Olympians. Τραγικό τέλος είχε ένα από τα μέλη του συγκροτήματος που μεσουράνησε τις δεκαετίες του 1960 και 1970.''

Αυτή η είδηση φίλοι μου με σοκάρισε. Ήταν τόσο ξαφνικό. Δεν μπορώ να το πιστέψω.

Γνώρισα τον Βαγγέλη Κιτσικόπουλο τότε που σπούδαζε στο Α.Π.Θ.Πολιτικός Μηχανικός. Ήταν τακτικός θαμώνας στο club που εμφανιζόμασταν. Αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματός μας και όταν διαλύσαμε συνέχισα εγώ να συνεργάζομαι μαζί του.

Καλός φίλος, καλός κιθαρίστας και καλός συνεργάτης, Βαγγέλη έφυγες πρόωρα και άδικα. Θα σε θυμόμαστε με αγάπη.»


Ο 62χρονος ήταν εργολάβος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο σπίτι του, στην Παλιόχωρα Αβίας, το πρωί της Κυριακής, όταν το μηχάνημα Bobcat που οδηγούσε ανετράπη και τον τραυμάτισε. Ο άτυχος άνδρας χτύπησε στο θώρακα και λίγο μετά κατέληξε.

Ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος δεν ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, αλλά ενσωματώθηκε στην πορεία.

Το συγκρότημα "The Olympians (Ολύμπιανς)" ήταν ελληνικό μουσικό συγκρότημα της δεκαετίας του '60. Σύμφωνα με τη wikipedia δημιουργήθηκε από τους Άλκη Κακαλιάγκο (πιάνο-hammond organ), Πασχάλη Αρβανιτίδη (ή γνωστός με το όνομά του ως Πασχάλης) (τραγούδι-μπάσο), Βαγγέλη Κουτσοτόλη (σαξόφωνο), Κούλη Καλογιαννίδη (κιθάρα) και Δημήτρη Λαζαρίδη (τύμπανα), τον Σεπτέμβριο του 1965. Τα μέλη των Olympians προήλθαν από την μπάντα "The Brahms", όνομα το οποίο σύμφωνα με μετέπειτα δηλώσεις τους δεν ταίριαζε με το ύφος της μπάντας.

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 για διάφορους λόγους τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος άρχισαν σταδιακά να απομακρύνονται. Τα υπόλοιπα μέλη μετά την αποχώρησή τους από το συγκρότημα ακολούθησαν σόλο καριέρα με αυτή του Πασχάλη να ξεχωρίζει.