Πετρούνιας: «Το βλέμμα στους Ολυμπιακούς του 2020» (video+photo)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για ακόμη μία φορά τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατά την επιστροφή του το απόγευμα της Τρίτης από το Μόντρεαλ, εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Πλήθος από Μ.Μ.Ε. και τηλεοπτικές κάμερες βρέθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» και κατέγραψαν τη θερμή υποδοχή του «άρχοντα των κρίκων» και της υπόλοιπης ελληνικής αποστολής.
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την ελληνική Γυμναστική, δηλώνοντας πως ο δρόμος για το «Τόκιο 2020» δεν θα είναι δύσβατος, αφού κάθε πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί με την δεδομένη καλή θέληση της Πολιτείας.
Οι δηλώσεις του, όπως δημοσιεύονται στο σάιτ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας:
«Αυτή η νίκη σημαίνει ότι η νέα τετραετία έχει ξεκινήσει με επιτυχία. Κοιτάμε μπροστά, έχουμε το βλέμμα στους Ολυμπιακούς του 2020 και θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Έχουμε ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και υπάρχει καλή διάθεση. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά εδώ είμαστε για να λύσουμε όλα.
Είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή από ό,τι να φτάσεις σ’ αυτήν. Και για όσο μπορώ, θέλω να παραμείνουμε εκεί. Όσο έχω την υγεία μου, εγώ και όλο το επιτελείο που με στηρίζει θα δουλεύουμε για να επαναλαμβάνουμε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών ξανά και ξανά. Ό,τι κι αν συμβαίνει, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε, με χαμόγελο.
Εκείνο που πάντοτε ζητάμε είναι να έχουμε περισσότερους διεθνείς αγώνες, να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουμε σ’ αυτούς. Από την ερχόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσα από τους αγώνες των παγκοσμίων κυπέλλων. Με τις υπάρχουσες συνθήκες αδυνατούμε να συμμετάσχουμε σε όλα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούμε να δώσουμε αρκετούς αγώνες.»
Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων ευχαρίστησε επίσης την ελληνική ομογένεια για την συμπαράστασή της στο Μόντρεαλ:
«Είχε αρκετούς Έλληνες στον Καναδά, όντως ένιωθα ότι αγωνιζόμουν σ’ ένα δικό μου μέρος» είπε, ενώ έκανε μία ξεχωριστή αναφορά στο ζεϊμπέκικο που χόρεψε στα επινίκια, στην ελληνική ταβέρνα “Pireas”, χτυπώντας παλαμάκια με τα πόδια υπό τους ήχους του «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»:
«Η ζεϊμπεκιά βγήκε πάνω στον ενθουσιασμό, την ώρα που γλεντούσαμε και κάναμε την πλάκα μας! Όσο για το τραγούδι ‘Δεν πάω πουθενά’ που χόρεψα με τον προπονητή μου είχε αυτό ακριβώς το νόημα: Ότι θα μείνουμε στην κορυφή! Αυτό ελπίζουμε και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε!…»
Την αξία όλων των Ελλήνων πρωταθλητών της ενόργανης υπογράμμισε ο τεχνικός του Λευτέρη Πετρούνια και της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, στις δηλώσεις του στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την επιστροφή από το Μόντρεαλ.
Ο προπονητής που έχει κερδίσει πέντε από τα δέκα μετάλλια της Ελλάδας στην ιστορία της στα παγκόσμια πρωταθλήματα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το πιο πρόσφατο από αυτά.
«Θα το κρατήσουμε αγκαλιά για πολύ καιρό το χρυσό μετάλλιο! Το πόσο θα παραμείνουμε στην κορυφή, το ξέρει μόνο ο Λευτέρης. Αυτή είναι η επιθυμία μας… Η τετραετία ξεκίνησε καλά και δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Η επόμενη χρονιά είναι πολύ δύσκολη, γιατί για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο και τα δύο», είπε ο κ. Ράφτης και πρόσθεσε:
«Αυτό που έδειξε ο Λευτέρης στο Μόντρεαλ είναι ότι αντέχει την πίεση. Είχα πει και πριν ότι σ’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα μόνο ο ίδιος μπορούσε να χάσει, οι αντίπαλοι του δεν μπορούσαν να τον κερδίσουν. Είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος, αυτό το αποδέχονται και οι ανταγωνιστές του και δεν φεύγουν δυσαρεστημένοι όταν χάνουν, εκτός από τον Κινέζο, που δεν αντέχει την πίεση…»
Επιπλέον, έστειλε και πάλι το μήνυμα ότι οι νεότεροι συναθλητές του Πετρούνια στην Εθνική ανδρών μπορούν επίσης να φτάσουν ψηλά, αρκεί να τύχουν της απαραίτητης στήριξης:
«Ίσως ο κόσμος πιθανολογεί ότι σε σύγκριση με τον Λευτέρη τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής δεν πήγαν τόσο καλά στο παγκόσμιο. Στην πραγματικότητα, όμως, πήγαν πολύ καλά. Ο Κ. Κωνσταντινίδης είχε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στους κρίκους και λόγω απειρίας δεν μπήκε στον τελικό, ο Ηλιόπουλος είχε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με τον Κροάτη που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο αλλά έκανε μία πτώση, ενώ ο Χατζηευσταθίου είχε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,00 στον πλάγιο ίππο και με αντίστοιχο συντελεστή είδαμε δύο αθλητές να μπαίνουν στον τελικό.
Τα παιδιά μας θέλουν εμπειρίες. Ούτε ο Λευτέρης δεν έγινε ξαφνικά πρώτος. Οι περισσότεροι αθλητές πρέπει να περάσουν μία διαδικασία που έχει διάρκεια και εμπεριέχει αγώνες, καμπ προετοιμασίας, πράγματα που δεν τα έχουμε αλλά ελπίζω ότι θα τα αποκτήσουμε στην πορεία. Είναι κρίμα να έχουμε τόσο πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό και να μην μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε».