Breaking News

Ζευγάρι κατηγορείται ότι δολοφόνησε έγκυο για να πάρει το μωρό της (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα ζευγάρι στη Βόρεια Ντακότα, των ΗΠΑ, κατηγορείται ότι δολοφόνησε μια έγκυο γυναίκα, με σκοπό να διεκδικήσει το μωρό της.

Η 22χρονη Savanna LaFontaine-Greywind ήταν έγκυος οκτώ μηνών όταν εξαφανίστηκε στις 19 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το Minneapolis Star Tribune, το σώμα της βρέθηκε από καγιάκερς στο ποτάμι Red River την Κυριακή, τυλιγμένο σε πλαστικό υλικό και παγιδευμένο από ένα κορμό.

Ο θάνατός της αντιμετωπίζεται στην προκαταρκτική ακρόαση ως ανθρωποκτονία από την αστυνομία της πόλης Fargo. 

Για το θάνατο της Savanna LaFontaine-Greywind κατηγορείται η 38χρονη Brooke Crews και ο 32χρονος William Hoehn, οι οποίοι είναι υπό κράτηση.


Όπως αναφέρει το BBC, έχουν πει στην αστυνομία διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το πώς βρέθηκαν να φροντίζουν ένα νεογέννητο δύο ημερών. Η θέση τους μάλιστα επιβαρύνεται, καθώς 
η 22χρονη φέρεται να επισκέφθηκε το διαμέρισμά τους την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Παράλληλα, η Crews και ο Hoehn αντιμετωπίζουν περαιτέρω κατηγορίες για απαγωγή και ψέματα στους ανακριτές.

Η ανακάλυψη του σώματός της Savanna, που ήταν βοηθός νοσοκόμου και εθελόντρια σε πολλές οργανώσεις, τερματίζει την οκταήμερη αναζήτησή της. Η αστυνομία θεωρεί ότι το μωρό είναι η κόρη της, ωστόσο εκκρεμούν ακόμη τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

Να σημειωθεί ότι στις καταθέσεις της στην αστυνομία η Brooke Crews είπε ότι κάλεσε την LaFontaine-Greywind στο διαμέρισμα της και της είπε πώς να προκαλέσει πιο γρήγορα τον τοκετό. Δύο ημέρες αργότερα - ισχυρίστηκε η Crews - η 22χρονη  επέστρεψε στο διαμέρισμα και της έδωσε ένα μωρό. Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, παραδέχτηκε ότι την είχε εκμεταλλευτεί, σε μια προσπάθειά της να αποκτήσει το μωρό της και ενδεχομένως να το κρατήσει ως δικό της.

Κατά τη διάρκεια των τριών προκαταρκτικών αναζητήσεων στο διαμέρισμα, το αστυνομικό τμήμα της πόλης Fargo δεν βρήκε κανένα στοιχείο εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, στις 24 Αυγούστου, η αστυνομία εκτέλεσε νέο ένταλμα έρευνας και ανακάλυψε το νεογέννητο μωρό. Στις επόμενες καταθέσεις το ζευγάρι έδωσε αντιφατικές εκδοχές για το τι συνέβη.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο Ashton Matheny, φίλος της Savanna και πατέρας του μωρού.

Πηγή: BBC