Breaking News

Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην επαρχία Shaanxi της Κίνας. Λεωφορείο προσέκρουσε στον τοίχο μιας σήραγγας ταχείας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άτομα και να τραυματιστούν ακόμη 13, σύμφωνα με την Telegraph, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το λεωφορείο ταξίδευε από την πόλη Chengdu - πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Sichuan - στην Luoyang, μια πόλη στην κεντρική Κίνα.


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ ο Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Guo Shengkun διέταξε την ταχεία διερεύνηση του ατυχήματος, μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός China Central Television.

Τα τροχαία ατυχήματα στην Κίνα είναι συχνά λόγω των υψηλών ταχυτήτων και της "επιθετικής" οδήγησης. Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί δεν διατηρούν απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επισημαίνει η Telegraph. Επίσης, τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων είναι συχνά υπερφορτωμένα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα θανάτου σε περίπτωση τροχαίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι κάθε χρόνο περίπου 260.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους από τροχαία στην ηπειρωτική Κίνα, ποσοστό 18.8% ανά 100.000 άτομα.