Breaking News

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα νέο βαλλιστικό πύραυλο, ανακοίνωσαν η Νότια Κορέα και το Πεντάγωνο. Πρόκειται για την 14η δοκιμή που διεξήχθη από τη Βόρεια Κορέα το 2017.

Ο ιαπωνικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έφτασε σε υψόμετρο περίπου 3.000 χιλιομέτρων και προσγειώθηκε στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η εκτόξευση, που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Jagang πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (τοπική ώρα), καταδικάστηκε από πολλές χώρες.


Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Yoshihide Suga είπε ότι πέταξε για περίπου 45 λεπτά, σχεδόν έξι λεπτά περισσότερο από τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε στις αρχές Ιουλίου. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, προσγειώθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα από το χώρο εκτόξευσης,

Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε την εκτόξευση, χαρακτηρίζοντάς την ως «αυστηρή προειδοποίηση» για τις ΗΠΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος ταξίδεψε λίγο περισσότερο από 47 λεπτά και έφθασε σε υψόμετρο 3.724 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, ο Kim Jong-un δήλωσε πως η δοκιμή απέδειξε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «εντός βεληνεκούς» των βορειοκορεατικών πυραύλων.


Πηγή: BBC.com