Breaking News

Εντυπωσιακός δρόμος στην καρδιά ενός βουνού της Κίνας (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 800 κάτοικοι της πόλης Changzhi, στην Κίνα, εργάστηκαν σκληρά, προκειμένου να κατασκευάσουν στο βουνό Taihang έναν από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους στην επαρχία Shanxi, νοτιοδυτικά του Πεκίνου, μήκους πάνω από 9,6 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, που επικαλείται το People's Daily της Κίνας, οι κοινότητες απογοητευμένες από την κακή οδική σύνδεση της περιοχής, που δημιουργήθηκε το 1968 και τις διατηρούσε απομονωμένες, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν μόνες τους το πρόβλημα.

800 εργαζόμενοι πέρασαν δύο χρόνια στο χώρο του βουνού. Πιστεύεται ότι ολόκληρο το έργο για να ολοκληρωθεί είχε διάρκεια περισσότερα από 10 χρόνια. Ο δρόμος έχει πολλές ατέλειες και αvωμαλiες, ωστόσο αποτελεί έναν από τους αγαπημένους για τους χρήστες του ταξιδιωτικού οδηγού Trip Advisor.


Διαθέτει επίσης το λεγόμενο "Heavenly Road" - μια διαδρομή μήκους 5 χιλιομέτρων που ενώνει το χωριό Jingdi. Οι ντόπιοι χωρικοί εργάστηκαν περίπου 15 χρόνια για την κατασκευή του. Το 2012 οι σύγχρονες γενιές έχτισαν μια σπειροειδή σκάλα 300 μέτρων στο βουνό, για να προσφέρουν, χωρίς κίνδυνο, τη συγκίνηση της ορειβασίας.