Breaking News

Η τραγική ιστορία του Αλέξη Γκόλφη (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αλέξης Γκόλφης είχε γίνει γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό από το ρόλο του Μανωλιού στη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ο ρόλος αυτός τον σημάδεψε και τον ακολούθησε σε όλη τη ζωή του. Ταυτίστηκε μαζί του και χάθηκε μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας.

Ο Αλέξης Γκόλφης γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1948. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλέξανδρος Γκολφινόπουλος και κατά την εφηβεία του υπήρξε θαυμάσιος παίχτης επιτραπέζιας αντισφαίρισης και έπαιζε σε ομάδα Α' κατηγορίας.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο, παίζοντας πολύ μικρούς ρόλους σε ταινίες του Θανάση Βέγγου, με το όνομα «Άλεξ Γκόλφης» στους τίτλους. 

Ξεκίνησε το 1973 να παίζει μικρούς ρόλους στην τηλεόραση με την καθοδήγηση του Βασίλη Γεωργιάδη. Το 1975 υποδύθηκε τον Μανωλιό-Χριστό στην επιτυχημένη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».


Η σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», που ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, προβλήθηκε στην τότε ΕΙΡΤ το 1975-1976, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη. Πρωταγωνιστούσαν οι: Αλέξης Γκόλφης, Κάτια Δανδουλάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φούντας, Γεωργία Βασιλειάδου και πολλοί άλλοι.

Η ζωή του  Αλέξη Γκόλφη άλλαξε σε μια νύχτα. Όλη η Ελλάδα τον κάνει είδωλο, τον προσκυνούν του φιλούν τα χέρια και τα πόδια. Παίρνει χιλιάδες γράμματα λατρείας για το πρόσωπο του, αλλά και συμπάθειας για την εξέλιξη της σειράς. Ο ρόλος αυτός τον σημάδεψε και τον ακολούθησε σε όλη τη ζωή του. Ταυτίστηκε μαζί του. Χάθηκε μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας. Έμπλεξε με ναρκωτικά και ζούσε σαν ρακοσυλλέκτης. 

Ο Αλέξης Γκόλφης είχε παραδεχθεί ο ίδιος ότι ο κόσμος τον αναγνώριζε συχνά στον δρόμο και τον σταματούσε, βλέποντας στο πρόσωπό του εκείνο του Χριστού. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν σε μεσημεριανή εκπομπή, όπου μίλησε, με αξιοπρέπεια, για το δράμα που ζούσε. 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών στις 5 Αυγούστου 2007, άστεγος και μόνος, σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κάπου στην πλατεία Κολιάτσου. Για 2 μήνες έμεινε στο νεκροτομείο καθώς κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Ο θάνατός του αποκαλύφθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2007. Η κηδεία του έγινε με δαπάνη της ΕΡΤ, στις 11 Οκτωβρίου 2007, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Έμεινε στο ελληνικό τηλεοπτικό πάνθεον ως ο μόνος Έλληνας ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Χριστό και μάλιστα με τεράστια επιτυχία.

Φιλμογραφία

1967: Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας • Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000
1969: Θυμήσου αγάπη μου
1975: Συνωμοσία στην Μεσόγειο
1989: Η γυναίκα που έβλεπε τα όνειρα
1990: Ολέθρια συνάντηση (Qualcosa in più)
1994: Τέλος εποχής
1997: Ο αδερφός μου και εγώ

Τηλεοπτικές σειρές

1973: Επικίνδυνα βήματα - ΥΕΝΕΔ
1975: Ο Χριστός ξανασταυρώνεται - ΕΙΡΤ
1990: Ξενοδοχείο Αμόρε - MEGA
1991: Φάκελος Αμαζών - ΑΝΤ1
1995: Σκορπιός - MEGA
1996: Λόγω τιμής - MEGA
1999: Η συκοφαντία του αίματος - ΕΤ1

Με πληροφορίες από: wikipedia