Breaking News

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 Ευρώ παρουσιάστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στη ζώνη του ευρώ από τις 4 Απριλίου 2017.

Και η νέα αυτή αλλαγή γίνεται με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των τραπεζογραμματίων ευρώ και κατ' επέκταση την προστασία τους από την παραχάραξη. 

Δείτε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα των τραπεζογραμματίων:

Αρκούν τρεις απλοί έλεγχοι: έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία:

1) Έλεγχος με την αφή: Ειδικές μέθοδοι εκτύπωσης προσδίδουν στα τραπεζογραμμάτια χαρακτηριστική αίσθηση στην αφή.

Χαρτί: Ψηλαφίστε το χαρτί του τραπεζογραμματίου. Είναι κολλαριστό.

Ανάγλυφη εκτύπωση:  Ψηλαφίστε το τραπεζογραμμάτιο. Στην πρόσθια όψη, γίνονται αισθητές με την αφή μικρές ανάγλυφες γραμμές στην αριστερή και τη δεξιά άκρη. Έτσι, γίνεται πιο εύκολη η αναγνώριση του τραπεζογραμματίου, ιδίως από άτομα με προβλήματα όρασης. Ανάγλυφο δημιουργείται επίσης στη βασική εικόνα, στα τυπογραφικά στοιχεία και στον μεγάλο αριθμό της αξίας.

2) Οπτικός έλεγχος: Κοιτάξτε το τραπεζογραμμάτιο στο φως. Εμφανίζονται το παράθυρο και το υδατογράφημα με προσωπογραφία καθώς και η ταινία ασφαλείας.

Παράθυρο με προσωπογραφία: Κοιτάξτε το τραπεζογραμμάτιο στο φως. Το παράθυρο στο επάνω μέρος του ολογράμματος γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Εάν παρατηρήσετε το τραπεζογραμμάτιο υπό γωνία,στο παράθυρο εμφανίζονται επίσης γραμμές στα χρώματα του ουράνιου τόξου γύρω από τον αριθμό της αξίας. Στην οπίσθια όψη, στο παράθυρο εμφανίζεται πολλές φορές ο αριθμός της αξίας του τραπεζογραμματίου στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Υδατογράφημα με προσωπογραφία: Κοιτάξτε το τραπεζογραμμάτιο στο φως. Εμφανίζεται μια αμυδρή εικόνα που δείχνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης (μορφής της ελληνικής μυθολογίας), τον αριθμό της αξίας του τραπεζογραμματίου και τη βασική εικόνα. Αν ωστόσο τοποθετήσετε το τραπεζογραμμάτιο σε μια σκούρα επιφάνεια, τα ανοιχτόχρωμα σημεία του σκουραίνουν. Η προσωπογραφία εμφανίζεται επίσης στο ολόγραμμα.

Ταινία ασφαλείας: Κοιτάξτε το τραπεζογραμμάτιο στο φως. Η ταινία ασφαλείας εμφανίζεται ως σκούρα γραμμή. Πάνω σε αυτήν διακρίνονται το σύμβολο του ευρώ (€) και ο αριθμός της αξίας του τραπεζογραμματίου με μικροσκοπικά λευκά τυπογραφικά στοιχεία.

3) Εξέταση υπό γωνία: Παρατηρήστε το τραπεζογραμμάτιο υπό γωνία. Στη λωρίδα ασημί χρώματος εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης σε ένα διαφανές παράθυρο και στον αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα.


Δείτε το βίντεο.