Breaking News

El Peñon de Guatape: Ο επιβλητικός βράχος της Κολομβίας με τη μαγευτική θέα (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο επιβλητικός βράχος, που φέρεται να είναι 10 εκατομμυρίων τόνων, βρίσκεται ένα χιλιόμετρο από την όμορφη πόλη Guatape της Κολομβίας και 86 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Medellin.

Αποκαλείται El Peñon de Guatape ενώ είναι, επίσης, γνωστός ως Piedra de Penol ή La Piedra.

Το υψηλότερο σημείο, στο πίσω μέρος, βρίσκεται 2.135 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.


Ο μοναδικός τρόπος για να πάει κάποιος στην κορυφή του βράχου είναι μια σκάλα με 650 σκαλοπάτια και οι εκατοντάδες επισκέπτες που καταφτάνουν καθημερινά στο σημείο, μετά την ταλαιπωρία, αποζημιώνονται με το παραπάνω με την εκπληκτική θέα στο μαγευτικό τοπίο που απλώνεται μπροστά του.

Στην κορυφή του El Peñon de Guatape υπάρχουν καταστήματα με θρησκευτικά κειμήλια και αναμνηστικά, ένας τριώροφος πύργος και εστιατόρια.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, που επικαλείται τη wikipedia, υπήρχε μια διαφωνία σχετικά με το αν o βράχος ανήκει στο Guatapé ή στο El Peñol, όπως ονομάζεται η περιοχή του βράχου. Οι κάτοικοι του Guatapé προσπάθησαν να τον διεκδικήσουν και άρχισαν να ζωγραφίζουν το όνομα της πόλης. Έτσι στη βόρεια πλευρά του βράχου διακρίνονται δύο μεγάλα βαμμένα άσπρα γράμματα. Ένα G και ένα U το οποίο όμως δεν σχηματίστηκε ολόκληρο καθώς οι κάτοικοι του El Peñon τους αντιλήφθηκαν και τους σταμάτησαν.


Ο μονολιθικός βράχος λέγεται ότι σχηματίσθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια και αρχικά λατρεύτηκε από τη φυλή Ινδιάνων Tahamies που ζούσαν στην περιοχή.

Η πρώτη υποτυπώδη σκάλα δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950. Αργότερα αντικαταστάθηκε με μια πιο ασφαλή σκάλα, που υπάρχει και σήμερα, ωστόσο το ανέβασμα είναι κουραστικό. 

Στην κορυφή του βράχου βρέθηκε ένα νέο είδος φυτού το οποίο στη συνέχεια ονομάστηκε "Pitcairma Heterophila" από ένα Γερμανό επιστήμονα.





Δείτε το βίντεο.