Breaking News

«Έφυγε» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πάνος Νικολαΐδης (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο Πάνος Νικολαΐδης, κινηματογραφικός και θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και εργάστηκε στον κινηματογράφο και για ένα μεγάλο διάστημα και στη διαφήμιση.

Τα πρώτα του βήματα στο θέατρο έγιναν σε ηλικία μόλις έξι ετών, όταν έπαιξε για πρώτη φορά στο Εθνικό θέατρο στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, καθώς ζητούσαν παιδάκια για τελώνια. 

Όπως και ο ίδιος ο Πάνος Νικολαΐδης είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα now24.gr, το γεγονός αυτό του έβαλε το μικρόβιο του θεάτρου: «Θυμάμαι έβγαινα στη σκηνή με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, με ρωτούσε πως με λένε κι εγώ απαντούσα Σιναπόσπορο. Αυτό όμως που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η ημέρα που έπαιζα με 39 πυρετό. Τότε κατάλαβα πόσο υπεύθυνο είναι αυτό που έκανα.»

Το επόμενό βήμα έγινε σε ηλικία 9 ετών, όπου έπαιξε με την Δημήτρη Χορν και την Έλλη Λαμπέτη, αφού πρώτα πέρασε από οντισιόν. Ήταν η καθοριστική στιγμή που καταστάλαξε πως ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο σε όλη του ζωή.  Μεγάλος δάσκαλος στην ζωή του αποτέλεσε για αυτόν ο μεγάλος θεατρικός σκηνοθέτης Κάρολος Κουν, αν και τον πρόλαβε για λίγο χρονικό διάστημα, καθώς και ο Κωστής Μιχαηλίδης.

Ήταν απόφοιτος της σχολής Κωνσταντινίδη με δάσκαλο τον Δημήτρη Κεχαΐδη. Αρίστευσε στις εξετάσεις με το έργο «Το ημερολόγιο ενός τρελού», ενώ το ίδιο καλοκαίρι βρέθηκε σε τουρνέ και συμμετείχε στη τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Είχε ευρεία φιλμογραφία, καθώς είχε συμμετάσχει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Το ρετιρέ», «Ιδιαιτέρα για κλάματα», «Το τρίτο στεφάνι», «Η αίθουσα του θρόνου», «7 θανάσιμες πεθερές: Η φαρμακόγλωσση πεθερά», και σε κινηματογραφικές ταινίες που ακόμα διχάζουν κριτικούς και κοινό: «Η ζωή με τον Άλκη», «Παγίδα στην Ελλάδα», «Κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» και «The zero years». Τέλος, είχε πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραγωγές.

Στο βίντεο ο Πάνος Νικολαΐδης διαβάζει:  Ηθοποιός του Μάνου Χατζιδάκι


Πηγή: artic.gr