Breaking News

Guardian: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ετοιμάζονται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για δραματική κατάσταση στην Ελλάδα κάνει λόγο ο Guardian που τονίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για μια μεγάλη ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα αναφέρει:

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για μια μεγάλη ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα τη στιγμή που αυξάνεται ο πανικός ότι οι σπασμωδικές προσπάθειες της ΕΕ να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση πλησιάζουν στην κατάρρευση.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη σε μια τελευταία προσπάθειά τους για μια κοινή απάντηση, αλλά η συνάντηση επισκιάστηκε από την άγρια ​​κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας η οποία ηγείται της εκστρατείας να μπει η Ελλάδα σε καραντίνα και να σταματήσει η ροή των μεταναστών μπρος τα Βαλκάνια με τη μερικώς σφράγιση των συνόρων με τα Σκόπια.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι "η ανθρωπιστική διάσταση στην Ευρώπη είναι όλο και πιο σημαντική από ό, τι ήταν μέχρι σήμερα".

Οι υπουργοί φαίνεται να έχουν θέσει ως προθεσμία την 7η Μαρτίου πριν την προσφυγή σε ένα "σχέδιο Β". Εάν η Ελλάδα αποκλειστεί από τη ζώνη Σένγκεν, το Βερολίνο προβλέπει μια ανθρωπιστική κρίση έκτακτης ανάγκης μέσα σε λίγες μέρες.»

Το άρθρο αναφέρει επίσης τη δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι: "Η πιθανότητα μιας ανθρωπιστικής κρίσης σε μεγάλη κλίμακα υπάρχει και είναι πραγματική" ενώ επισημαίνει πως οι αφίξεις προσφύγων στην Ελλάδα υπερβαίνουν τις 100.000 σε λιγότερο από δύο μήνες.