Με μια τεράστια αψίδα καλύπτουν οι Ρώσοι τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα στο Τσερνομπίλ (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εντυπωσιακά πλάνα καταγράφηκαν με drone στον κατεστραμμένο αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, 30 χρόνια σχεδόν μετά το μοιραίο περιστατικό.
Η χειρότερη πυρηνική καταστροφή που συνέβη στον κόσμο, στις 26 Απριλίου του 1986, απελευθέρωσε περισσότερη ακτινοβολία από τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στο Ναγκασάκι και της Χιροσίμα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Σήμερα οι Ρώσοι κατασκευάζουν μια τεράστια αψίδα από χάλυβα, με σκοπό να καλύψουν το πυρηνικό εργοστάσιο. Το κόστος της θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Η αψίδα με ύψος 110 μέτρα. πλάτος 165 μέτρα, και μήκος 260 μέτρα, άρχισε να κατασκευάζεται το 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2017.
Για την κατασκευή της, την οποία έχει αναλάβει η κοινοπραξία εταιριών, της ρωσικής εταιρίας κατασκευών Bouygues Travaux Publics και της γαλλικής Vinci Construction, εργάζονται 2.800 άνθρωποι.
Το έργο θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή καθώς στη ζώνη αποκλεισμού των 1.600 τετραγωνικών μιλίων, περίπου 116.000 άτομα είχαν απομακρυνθεί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πόλη Πριπιάτ που θυμίζει πόλη - φάντασμα.
Δείτε το βίντεο.