Breaking News

Οι ειδήσεις «απάτη» του 2014 που ξεγέλασαν τον κόσμο (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολλές είναι οι "απίστευτες" ειδήσεις που εμφανίζονται από το... πουθενά στο διαδίκτυο με σκοπό την προβολή των ιστοσελίδων που τις δημοσιοποιούν και οι οποίες κερδίζουν εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες... likes. Συνήθως εμφανίζονται σε ιστοσελίδες του εξωτερικού και στη συνέχεια η είδηση αναπαράγεται και στην Ελλάδα.

Κακώς η καλώς το διαδίκτυο αποτελεί πηγή "ποσοτικής" ενημέρωσης όχι όμως πάντα και έγκυρης. Ας δούμε κάποιες περιστατικά που είχαν κάνει ντόρο όταν δημοσιοποιήθηκαν και τα οποία τα διάβασαν εκατομμύρια άνθρωποι πριν τελικά αποδειχτούν... απάτη.


Το κορίτσι με τα τρία στή8η: Τον Σεπτέμβριο όλο το internet μιλούσε για την Αλίσα Χέσλερ, η οποία κυκλοφόρησε φωτογραφίες της, που έδειχναν ότι έχει τρία … στήθη! 

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι έβαλε εμφύτευμα για τρίτο στήθos, προκειμένου να γίνει δεκτή σε ένα ριάλιτι. 

Πλαστικοί χειρούργοι και ειδικοί ασχολήθηκαν για αρκετό καιρό μαζί της, μέχρι που αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα. 



Το βίντεο με το μεθυσμέvo κορίτσι: Πολλά κοινωνικά πειράματα έγιναν σε δρόμους μεγαλουπόλεων και τα αποτελέσματα τους ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Εκτός από εκείνο με το μεθυσμέvo κορίτσι, το οποίο ψάχνει λεωφορείο για να πάει σπίτι, αλλά στο δρόμο συναντά μόνο άνδρες οι οποίοι θέλουν να την οδηγήσουν στο κρεβάτι τους. 

Οι εν λόγω άντρες τελικά, αποδείχθηκαν «μούφα», καθώς ήταν και οι ίδιοι μέρος του «θεάτρου». Η πρωταγωνίστρια και οι συντελεστές του βίντεο, αναγκάστηκαν να παραδεχθούν το κόλπο τους και να απολογηθούν στον κόσμο. 

Το παραμορφωμένο παιδί και το Fast Food: Μια οικογένεια από το Μισισίπι σκέφτηκε έναν απίθανο τρόπο για να βγάλει χρήματα. Ισχυρίστηκαν ότι τους έδιωξαν από ένα υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας εστιατορίων καθώς οι ουλές που είχε η κόρη τους στο πρόσωπό της τρόμαζαν τους πελάτες. 

Η είδηση δεν ευσταθούσε, αλλά λόγω του ότι τα τραύματα του παιδιού ήταν πραγματικά, ο κόσμος και η εν λόγω εταιρεία αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα ούτως ώστε το κοριτσάκι να υποβληθεί σε επέμβαση. 

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για μεθυσμέvoυς: Το application με την ονομασία «Livr» προωθήθηκε ως μια εφαρμογή η οποία μπορούσε να αναλύσει την αναπνοή ενός μεθυσμένου. Πολλοί προσπάθησαν να την κατεβάσουν, χωρίς όμως να δουν αποτέλεσμα. 

Τελικά η εφαρμογή ήταν «μούφα» και την είδηση διέρρευσαν οι δημιουργοί της, με πρώτιστο στόχο να διαπιστώσουν τον παραλογισμό της τεχνολογικής κουλτούρας.

Η μηχανή που μετατρέπει το νερό σε κpασi: Όταν δυο οινολόγοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν εφεύρει τη «Μηχανή Θαύμα», η οποία μπορούσε να παράγει κpασi από το νερό, ο κόσμος τρελάθηκε και ήθελε να δει από κοντά αυτή τη νέα «εφεύρεση». 

Τελικά, αποδείχθηκε ότι το προϊόν ήταν ένα κόλπο για δημοσιότητα, προς όφελος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης η οποία πουλούσε κρασί για να συγκεντρώσει χρήματα για καθαρό νερό στην Αιθιοπία. 
Πηγή: like.philenews.com