H Bild προκαλεί ξανά: Η Ελλάδα να μειώσει το χρέος της με τα έσοδα από π@ρν@α
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με ακόμη ένα προκλητικό κείμενο η γερμανική ταμπλόιντ αναφέρεται με επικριτικά σχόλια στις προσπάθειες της Ευρώπης και της Ελλάδας, ειδικότερα, να διαχειριστούν την τεράστια κρίση χρέους των τελευταίων ετών. Αυτή τη φορά η Bild κυκλοφορεί κείμενο με το οποίο τονίζει ότι το χρέος της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί με έσοδα από παράνομες δραστηριότητες όπως είναι η πopveία και τα vαpκωτικά.
«Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος τους με σ3ξ και vαpκωτικά» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος το οποίο επικρίνει τον «διευρυμένο τρόπο» υπολογισμού του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών από τις Βρυξέλλες και στο οποίο υποστηρίζει ότι μπορούν να υπολογίζονται ακόμη και τα έσοδα από εγκλήματα και πopveία.
«Η οικονομική επίδοση στο σύνολο της ΕΕ αυξάνεται μονομιάς κατά 2,4%, αλλά μόνο στα χαρτιά» εξηγεί η Bild, προσθέτοντας ότι «στο μέλλον... θα υπολογίζονται στην οικονομική στατιστική της ΕΕ και τα έσοδα από εγκλήματα και πopveία».
Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι «το οικονομικό θαύμα των Βρυξελλών αποδίδεται σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση που χρονολογείται από τον περασμένο Ιούνιο και η οποία θέλει την πopveία να συνυπολογίζεται στις παροχές υπηρεσιών που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ΑΕΠ. Στις λεγόμενες παραγωγικές δραστηριότητες ανήκουν και οι απάτες. Όσο πιο πολλούς απατεώνες και vαpκωτικά, όσο πιο πολλή αδήλωτη εργασία και πopveία διαθέτει ένα κράτος τόσο πιο πλούσιο γίνεται στα χαρτιά».
Εξηγώντας τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις για τις υπερχρεωμένες χώρες αναφέρει ότι Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία θα μπορούν με τη νέα οδηγία να μειώσουν το ποσοστό χρέους, το οποίο μετριέται σε ποσοστό επί του ΑΕΠ.
«Όταν αυξάνεται το ΑΕΠ με τον νέο τρόπο μέτρησης θα μειώνεται αυτόματα το ποσοστό του χρέους» συμπεραίνει σε ύφος ειρωνικό η εφημερίδα.
Πάντως, η Bild, για το θέμα αυτό φιλοξενεί και την άποψη του χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Ρόιλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η νέα εκδοχή των στατιστικών κανόνων συνιστά μια άπαξ τεχνική ρύθμιση. Με αυτήν δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα προκύψει μια αισθητικού χαρακτήρα μείωσή του».