Breaking News

Έφυγαν από τη ζωή οι δημοσιογράφοι Γιάννης Γκίνης και Βαγγέλης Καραγεώργος (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη προκάλεσε στο δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση για την απώλεια των Γιάννη Γκίνη και Βαγγέλη Καραγεώργου, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 67 και 53 ετών αντίστοιχα. Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει στις ανακοινώσεις που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής:

• «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του δημοσιογράφου, διευθυντή ειδήσεων και αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» Γιάννη Γκίνη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 67 ετών.

Ο Γιάννης Γκίνης γεννήθηκε το 1952 στο Μέγαρο Γρεβενών και από πολύ νωρίς επέλεξε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία άρχισε το 1977 στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Χριστιανική» και στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και Μέσα απασχολούμενος με αρκετά είδη ρεπορτάζ: Εφημερίδα «Αυριανή» (1980-1981), ελεύθερο, δικαστικό και εκπαιδευτικό ρεπορτάζ «Μαχητική» (1981), «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (1981-1982), ελεύθερο ρεπορτάζ και έρευνα, «Ελευθεροτυπία» (1982-1983), ελεύθερο ρεπορτάζ, ρεπορτάζ υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας, έρευνα και ελεύθερο πολιτικό, «Ελεύθερη Γνώμη» (1983-1984), ρεπορτάζ Υπουργείου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΥΧΟΠ) και Συγκοινωνιών.

Το 1984 έως το 1986 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του ΥΧΟΠ και εν συνεχεία στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (1986-1988) ως προϊστάμενος του ελεύθερου, δικαστικού και αστυνομικού ρεπορτάζ. Το 1988 μεταπήδησε στην «Βραδυνή», ως αρχισυντάκτης και παρέμεινε στην εφημερίδα έως τη διακοπή της έκδοσής της, στις 31/3/1989.

Από το 1989 έως τα τέλη του 1990 εργάστηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία, ως αρχισυντάκτης της βραδινής ζώνης της ΕΡΑ 5.

Τον Οκτώβρη του 1991, άρχισε η συνεργασία του με τον Δημοτικό Ραδιοσταθμό της Αθήνας, τον «ΑΘΗΝΑ 984», όπου αρχικά ο Γιάννης Γκίνης ανέλαβε καθήκοντα αρχισυντάκτη απογευματινής ζώνης και συντονιστή δημοτικού ρεπορτάζ. Η επαγγελματική αυτή σχέση συνεχίστηκε αδιαλείπτως μέχρι τον αδόκητο θάνατο του Γιάννη Γκίνη, ο οποίος, από το 2015, κατείχε τη θέση Διευθυντή Ειδήσεων και αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Σταθμού.

Συνέγραψε αρκετά βιβλία, εμπνευσμένα από τα ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφική έρευνα, όπως: «Ιεράρχες, διάκονοι της Χούντας», «Σκάνδαλα Ρασοφόρων», «Φάκελος Ναρκωτικά», «Στην κόλαση του παρακράτους», «Φάκελος Αυριανή», «Η κατάρα της Ασίας – από τον Αττίλα στον Εβρέν» , «Ο άλλος Καραμανλής», «Τουρκία, το γειτονικό ηφαίστειο» κ.ά.

Το 1985 είχε λάβει τιμητική εύφημη μνεία από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας «για σημαντική προσφορά στην επιστημονική δημοσιογραφία».

Ο Γιάννης Γκίνης ήταν ένας ακούραστος δημοσιογράφος, με πολλές γνώσεις, επαγγελματική εμπειρία και συνέπεια, χαρακτηριστικά τα οποία συνέβαλαν στην πετυχημένη του πορεία και στην αναγνώριση που απολάμβανε από όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του, το αγαπημένο του παιδί και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία.

Τα στοιχεία της κηδείας του Γιάννη Γκίνη θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση.»


• «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Καραγεώργου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 53 ετών.

Ο Βαγγέλης Καραγεώργος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και φοίτησε στο Νομικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Θεολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία άρχισε το 1988, ως συνεργάτης του περιοδικού «Σύγχρονη Διαφήμιση». Το 1993 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ως συντάκτης ύλης, έχοντας την επιμέλεια των σελίδων με διεθνή, πολιτικά και θέματα Media. Παράλληλα, αρθρογραφούσε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Εργατική Αλληλεγγύη» και στα περιοδικά «Δίφωνο», «Σοσιαλισμός» και «Η Μαμή».

Μετά το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας» μετείχε ως συνεταιριστής στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου εργαζόταν ως αρχισυντάκτης των συντακτών ύλης και ως αρθρογράφος. Διατηρούσε, επίσης, καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5», όπου εργαζόταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το 2006.

Ο Βαγγέλης Καραγεώργος ήταν ένας μαχητικός δημοσιογράφος, ευαισθητοποιημένος, με πολύπλευρη προσωπικότητα και πολλά ενδιαφέροντα, ο οποίος ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός του γεμίζει με θλίψη τη δημοσιογραφική οικογένεια και αφήνει μεγάλο κενό σε όσους τον γνώριζαν και συνεργάζονταν μαζί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Τα στοιχεία της κηδείας του Βαγγέλη Καραγεώργου θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση.»