Breaking News

Σαν σήμερα η Σοφία Σακοράφα πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαν σήμερα, στις 25 Σεπτεμβίου 1982, η Σοφία Σακοράφα πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού στα Χανιά, με βολή στα 74,20 μέτρα..

Η πρώην ακοντίστρια και μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του στίβου Σοφία Σακοράφα  άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό σε ηλικία 15 ετών, αγωνιζόμενη με τα χρώματα του Γ.Σ. Τρικάλων.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 στο διεθνές μίτινγκ «Βαρδινογιάννεια» στα Χανιά, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 74,20 μέτρα. 


Η επίδοση αυτή παρέμεινε πανελλήνιο ρεκόρ μέχρι την εισαγωγή του νέου τύπου ακοντίου, οπότε και όλα τα ρεκόρ μηδενίστηκαν.

Παρέμεινε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο ως και την 13η Ιουνίου του 1983 όταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας η Tiina Lillak το κατέρριψε με επίδοση 74,76 μέτρα.

Συνολικά πέτυχε 17 φορές πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντάς το συνολικά πάνω από 30 μέτρα.

Δείτε στο βίντεο τη βολή της στα 74,20 μέτρα. 


Να σημειωθεί  ότι λίγες ημέρες πριν, στις 9 Σεπτεμβρίου 1982, η Σοφία Σακοράφα ήρθε τρίτη στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου της Αθήνας (η στιγμή της απονομής στη φωτογραφία που ακολουθεί). 

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Άννα Βερούλη, με βολή στα 70,02 μ, που ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ξεκίνησε το 1934. 


Με πληροφορίες από: wikipedia